Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 -

Αυτές είναι οι βραδινές συνήθειες που καταστρέφουν τον ύπνο και την υγεία σου!



Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά, κινδυνεύεις να αρρωστήσεις, να πάρεις βάρος, να αρχίσεις να ξεχνάς, να έχεις αυξημένη πίεση, να μην έχεις καλή διάθεση και να παραλείπεις τη γυμναστική σου λόγω έλλειψης ενέργειας. Όλα αυτά οδηγούν σε κακή ψυχολογία και κακή υγεία. Γι’αυτό το λόγο ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός.

Δες ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες βραδινές συνήθειες που  καταστρέφουν τον ύπνο και την υγεία σου.

Πίνεις πριν τον ύπνο

Παραδέξου το. Το τσούζεις λιγάκι πριν τον ύπνο και μετά δεν μπορείς να κοιμηθείς. Κόψε το ποτό και θα ρίξεις κάτι ύπνους που ούτε στα όνειρά σου δεν βλέπεις προς το παρόν. Μέχρι ένα ποτηράκι κρασί μπορείς να πιείς-και μάλιστα θα σε χαλαρώσει κιόλας. Καθόλου, όμως, παραπάνω γιατί μετά θα έχεις άλλα…

Παίζεις candy crush

Έχεις πορωθεί τόσο πολύ από αυτό το παιχνίδι που περνάς την ώρα σου προσπαθώντας να περάσει την 321η πίστα χωρίς επιτυχία. Σταμάτα το και χαλάρωσε λιγάκι. Πρέπει να κάνεις το σώμα σου να νιώσει πως είναι ώρα ύπνου. Χαμήλωσε κινητά και τηλεόραση και πάρε να διαβάσεις ένα βιβλίο. Θα νυστάξεις πριν φτάσεις στην δεύτερη σελίδα. Στο υπογράφουμε.

Ανάβεις το air-condition

Προσπάθησε να μην ανάβεις το air condition πριν πέσεις για ύπνο. Άλλωστε θα ζεσταθείς με το που θα μπεις κάτω από τα σκεπάσματα. Αν κρυώνεις ρίξε απλά άλλη μια κουβέρτα από πάνω σου.

Κοιμάσαι με το κατοικίδιό σου

Όσο και να το αγαπάς (που το αγαπάς πολύ) δεν είναι καλό να κοιμάσαι με το κατοικίδιό σας. Σίγουρα θα σε ξυπνήσει αρκετές φορές μέσα στη νύχτα και θα ταράξει τον ύπνο και την ηρεμία σου. Μπορεί να το έχεις αποδεχτεί αλλά τελικά δεν σου κάνει καθόλου καλό κάτι τέτοιο.