Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δες τι πρέπει να τρως το πρωί για να αισθάνεσαι δραστήρια και χορτάτη όλη την ημέρα



Υδατάνθρακές ή πρωτεΐνη; Πλούσιο ή φτωχό, αλλά ενεργειακό πρωινό ; Σίγουρα θα σου έχουν περάσει κι άλλες τέτοιες ερωτήσεις από το μυαλό. Εάν θες καλή υγεία, ενέργεια και γεμάτο στομάχι για πολλές ώρες, οι ερευνητές από το University of Alabama βρήκαν τη λύση.

Στο πείραμα συμμετείχαν 64 άτομα, χωρισμένα σε 4 διαφορετικές κατηγορίες πρωινού. Η πρώτη ομάδα κατανάλωνε πρωινό γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες, η δεύτερη φτωχό σε υδατάνθρακες και πλούσιο σε πρωτεΐνες, η τρίτη ομάδα έτρωγε light πρωινό με χαμηλά λιπαρά, ενώ η τελευταία πολλά λιπαρά.

Μετά το τέλος του πειράματος, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δεύτερη ομάδα που κατανάλωσε λιγότερους υδατάνθρακες και περισσότερη πρωτεΐνη ένιωθε μεγαλύτερη ενέργεια και λιγότερη πείνα για τις επόμενες 4 ώρες. Αντιθέτως, οι άλλες 3 κατηγορίες κατανάλωναν περισσότερες θερμίδες στο σύνολο της ημέρας.

Το συμπέρασμα που προκύπτει λοιπόν είναι ότι το καταλληλότερο πρωινό για καλή υγεία, ενέργεια και αδυνάτισμα περιλαμβάνει μέτρια ποσότητα υδατανθράκων και περισσότερες πρωτεΐνες.