Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πώς να προσέξετε την υγεία σας σε περίοδο κρίσης!



Σε περιόδους οικονομικής κρίσης είναι πιθανό να παραμελήσουμε τον οργανισμό μας. Τι να κάνουμε για να έχουμε υγεία με… οικονομία.
Να επισκέπτεστε τακτικά τον γιατρό σας
Να θυμάστε να εξετάζεστε τακτικά. Η μαστογραφία, οι εξετάσεις για χοληστερόλη και η κολονοσκόπηση μπορούν να προλάβουν σοβαρά προβλήματα. Αν οι παθήσεις διαγνωστούν έγκαιρα μπορεί να είναι λιγότερο πολύπλοκη η θεραπευτική αντιμετώπισή τους και ως αποτέλεσμα, λιγότερο ακριβή.

Η συνέχιση της αγωγής σας, των φαρμάκων και των υγιεινών συνηθειών είναι ιδιαίτερα σημαντική αν έχετε χρόνια πάθηση όπως διαβήτη, άσθμα ή καρδιακή νόσο. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την επιδείνωση της υγείας σας και το αυξημένο κόστος.

Κάντε εμβόλια για πρόληψη νόσων

Τα εμβόλια δεν είναι μόνο για τα παιδιά. Ο εμβολιασμός μπορεί να κρατήσει εσάς και την οικογένειά σας υγιείς. Σας γλιτώνει από το κόστος της ιατρικής φροντίδας, της θεραπείας και των ημερών που απουσιάζετε από τη δουλειά.
Ρωτήστε τον γιατρό σας ποια εμβόλια θα πρέπει να κάνετε για την πρόληψη νόσων.

Να ακολουθείτε υγιεινό τρόπο ζωής
Υγιεινές συνήθειες, όπως η καλή διατροφή, η άσκηση και ο επαρκής ύπνος, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης νόσου. Αν καπνίζετε σκεφτείτε την πιθανότητα να διακόψετε το κάπνισμα. Αν είτε υπέρβαρος, με την άσκηση μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νόσων όπως διαβήτη, καρδιοπάθεια και αρθρίτιδα.

 Αποταμιεύστε για απρόβλεπτες καταστάσεις
‘Εσπασαν ή χάσατε τα γυαλιά σας; Έσπασε ένα δόντι σας; Απρόοπτες καταστάσεις μπορούν να συμβούν. Και αν βάλετε τα ιατρικά έξοδα στην πιστωτική κάρτα μπορεί να βυθιστείτε στο χρέος.
Μπορείτε να αρχίσετε να αποταμιεύετε για επείγουσες καταστάσεις (αν έχετε τη δυνατότητα). Βάλτε στην άκρη ότι μπορείτε για να μειωθεί το βάρος από απρόοπτο λογαριασμό.

Να κάνετε μόνο τις απαραίτητες ιατρικές πράξεις
Ορισμένες φορές, σας προφέρονται προϊόντα ή μέθοδοι που δεν είναι απαραίτητα ιατρικά. Προσέξτε τους νέους σκελετούς των γυαλιών ή κοσμητικές επεμβάσεις στα δόντια, αν δεν είναι απαραίτητα, και επειδή συχνά δεν καλύπτονται ασφαλιστικά.

Φροντίστε τα δόντια σας
Κάντε έλεγχο στον οδοντίατρο τακτικά, καθώς και καθαρισμό. Αν προλαβαίνετε την επιδείνωση της κατάστασης των δοντιών ξοδεύετε λιγότερα χρήματα. Το σφράγισμα είναι πιο οικονομικό από το να βρεθείτε αντιμέτωποι με μια απονεύρωση και γέφυρα.

Λάβετε εξ αποστάσεως βοήθεια
Εξετάστε αν μπορείτε να τηλεφωνήσετε ή να στείλετε email στον γιατρό σας για απλές ιατρικές ερωτήσεις. Ορισμένες φορές μπορείτε να λάβετε βασικές ιατρικές συμβουλές από το τηλέφωνο ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Να επωφελείστε από την επίσκεψη στο γιατρό
Όταν πηγαίνετε στον γιατρό γράψτε όλες τις ερωτήσεις σας πριν την επίσκεψη. ‘Ετσι μπορεί να μειωθεί ο χρόνος επόμενων επισκέψεων.

Όταν βρεθείτε στον γιατρό ζητήστε του να σας βοηθήσει σχετικά με το ποια φροντίδα ή πράξη είναι απαραίτητη.

Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός καταλαβαίνει την οικονομική σας κατάσταση. Ενημερώστε τον αν σκέφτεστε να παραλείψετε μια μέθοδο ή ένα φάρμακο λόγω του κόστους.