Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

«Η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική, αγκάλιασέ με» το μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας κατά της ασθένειας



Δείτε τις εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας από το σωματείο «Καλυψώ»

Με αφορμή την 29η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «Καλυψώ» υλοποιεί δύο παράλληλες δράσεις, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό αναφορικά με αυτή τη χρόνια, φλεγμονώδη δερματοπάθεια.

Συγκεκριμένα, και όπως ανακοίνωσε το «Καλυψώ», την ερχόμενη Τετάρτη θα λάβει χώρα εκδήλωση του Σωματείου στην πλατεία Κοραή (στάση μετρό Πανεπιστήμιο), στην Αθήνα. Μέλη και φίλοι του «Καλυψώ» από τις 10.00 πμ έως τις 16.00 μμ θα δίνουν το μήνυμα της ημέρας «η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική, αγκάλιασέ με».

Οι επισκέπτες του περιπτέρου - αερόστατου θα μπορούν να φωτογραφίζονται, εάν το επιθυμούν, με φόντο το αερόστατο, θα γεύονται γλυκίσματα και θα ενημερώνονται για την ψωρίαση και το «Καλυψώ».

Την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες από 9.00 πμ έως 13.00 μμ θα υλοποιηθεί ενημερωτική δράση στο χώρο έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50. Μέλη και φίλοι του Καλυψώ θα ενημερώνουν και θα ευαισθητοποιούν το κοινό για τη ψωρίαση. Σημειώνεται ότι εντός του Πνευματικού Κέντρου εκτίθεται από 1-30 Οκτωβρίου 2014 (ωράριο 10:00-21:00 και δωρεάν είσοδος) η έκθεση «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας - Skin to live in».