Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Επιχείρηση δόντι: Απαλύνοντας τον πόνο



Μπορείτε να σταματήσετε εντελώς ή να μειώσετε σημαντικά τον έντονο πόνο των δοντιών σας στο σπίτι επιλέγοντας φυσικές θεραπείες μέσα από τα ντουλάπια σας. Έσω έτοιμοι και στην περίπτωση εκείνη που ταξιδεύετε και δεν έχετε πρόσβαση άμεση στον οδοντίατρό σας.
Επιχείρηση θαλασσινό νερό
Αναμίξτε περίπου δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι σε ζεστό νερό ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Κρατήστε το διάλυμα πάνω από την επώδυνη περιοχή των δοντιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος σταματά αμέσως, ενώ σε άλλες μπορεί να χρειαστούν έως και δύο λεπτά. Προετοιμαστείτε λοιπόν και στα ταξίδια σας παίρνοντας μαζί σας λίγο αλάτι συσκευασμένο σε πλαστική σακούλα τροφίμων. Αν λοιπόν σας πιάσει πονόδοντος, δεν μένει παρά να βρείτε μία πηγή πόσιμου ζεστού νερού.

Επιχείρηση γαρίφαλο-νήμα
Το μπαχαρικό γαρίφαλο περιέχει ευγενόλη, μία ουσία που του προσδίδει το ιδιαίτερο άρωμά του, βοηθά στο μούδιασμα και στην απάλυνση του πονόδοντου και στην υγιεινή του στόματος καταπολεμώντας τα βακτήρια. Μην χάνετε χρόνο λοιπόν, εφαρμόστε με μία μπατονέτα γαριφαλέλαιο πάνω στην πάσχουσα περιοχή ή μασήστε λίγο γαρίφαλο. Ενώ η επώδυνη περιοχή είναι πλέον μουδιασμένη, χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα, για να καθαρίσετε τα δόντια σας. Ο πόνος ενδέχεται να προέρχεται από υπολείμματα τροφών. Στο ταξίδι σας δεν έχετε παρά να πάρετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι με έλαιο γαρίφαλου και το οδοντικό σας νήμα.

Επιχείρηση πάγος
Οι βελονιστές σταματάνε τον πονόδοντο με την εισαγωγή βελόνων στο δέρμα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Εσείς βέβαια μην τους μιμηθείτε. Κρατήστε όμως κλειστό το στόμα και εφαρμόστε τον πάγο για μια στιγμή στην καμάρα των δαχτύλων σας. Για πρόσθετη ανακούφιση, ανοίξτε το στόμα σας και τοποθετήστε πάγο κατευθείαν πάνω στο δόντι ή στο μάγουλο εκτός του δοντιού. Όταν ταξιδεύετε, τσιμπήστε την περιοχή διατηρώντας την πίεση για μια στιγμή στο κάθε χέρι.

Εναλλακτικά σχέδια δράσης
Εφαρμόστε μία σκελίδα σκόρδο με λίγο αλάτι ή εναλλακτικά μασήστε μια σκελίδα σκόρδο την ημέρα το πρωί.
Ένα καλό γιατρικό για τον πονόδοντο είναι να τοποθετήστε 2-3 σταγόνες από εκχύλισμα βανίλιας στο δόντι, καθώς θα σας παράσχει άμεση ανακούφιση από τον πόνο.

Τοποθετήστε ένα σακουλάκι τσαγιού και πιέστε στο δόντι. Άμεσα θα επέλθει ανακούφιση.
Υποδείξεις
Προτού ξεκινήσετε για ταξίδι, είναι χρήσιμο να πραγματοποιήσετε ένα ραντεβού με τον οδοντίατρό σας.
Ο πόνος των δοντιών μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι άλλων προβλημάτων υγείας συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών προβλημάτων. Πάντα να επικοινωνείτε με τον οδοντίατρό σας όσο το δυνατόν συντομότερα.