Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

6 φρούτα και λαχανικά που ανεβάζουν τη λίμπιντο



Το θερμόμετρο ανεβαίνει και σίγουρα θέλετε να ανεβάσετε την ένταση στην κρεβατοκάμαρα σας.
Αβοκάντο
Οι Αζτέκοι αποκαλούσαν το αβοκάντο φρούτο της γονιμότητας και το παρομοίαζαν με σεξουαλικά όργανα, λόγω του σχήματός του. Θεωρείται αφροδισιακό,  γιατί είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά, ενώ έχει λίγα κορεσμένα λιπαρά, γεγονός που το καθιστά ωφέλιμο για την καρδιά και τις αρτηρίες.

Φράουλες
Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους: Οι φράουλες είναι μια εξαιρετική πηγή φολικού οξέος, μια βιταμίνη Β που βοηθά στο να εμποδίζονται οι γενετικές ανωμαλίες στις γυναίκες. Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Berkley, το φολικό οξύ μπορεί επίσης να συνδέεται με τον υψηλό αριθμό σπερματοζωαρίων στους άνδρες.

Ρόκα
Ενισχύει την ερωτική επιθυμία και από τον πρώτο αιώνα οι άνθρωποι τη χρησιμοποιούσαν για να ανεβάσουν την ερωτική τους διάθεση. Σήμερα, οι έρευνες επιβεβαιώνουν ότι τα ιχνοστοιχεία και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, είναι απαραίτητα για τη σεξουαλική υγεία μας, γιατί εμποδίζουν την απορρόφηση μερικών από τους περιβαλλοντικούς ρύπους που πιστεύεται ότι επηρεάζουν αρνητικά τη λίμπιντό μας.

Σύκα
Ενισχύουν τη γονιμότητα και αποτελούν ένα εξαιρετικό αφροδισιακό. Γιατί; Είναι πλούσια σε διαλυτές και αδιάλυτες ίνες, που είναι σημαντικές για την υγεία της καρδιάς. Επιπλέον, είναι από τις τροφές που δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού κι έτσι βοηθούν στο να διατηρούμε ένα γοητευτικό σώμα.

Πορτοκάλια
Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και φολικό οξύ, τα οποία είναι απαραίτητα για την αναπαραγωγική υγεία των ανδρών. Απολαύστε μια σαλάτα με εσπεριδοειδή, όπως το ροζ γκρέιπφρουτ και το πορτοκάλι, ή φτιάξτε dressing με λεμόνι και λάιμ.

Μαϊντανός
Ο μαϊντανός και το σέλινο, θα κάνουν το ασθενές φύλο να νιώσει ακόμη πιο ερωτικό, αφού θεωρούνται αφροδισιακά. Το σέλινο περιέχει συστατικά που  απελευθερώνουν μία μυρωδιά παρόμοια με τον ανδρικό ιδρώτα, που αναστατώνει τις γυναίκες γιατί ενεργοποιεί τις υποδοχείς των φερορμόνων τους, ενώ ο μαϊντανός αποτελεί διεγερτικό για τη μήτρα.