Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Καήκατε στον ήλιο; Οι τρεις απλές συνταγές που θα σας ανακουφίσουν!



Οι περισσότερες από εσάς έχετε ήδη ξεκινήσει τα... μπανάκια. Το καλοκαίρι είναι εδώ και ανυπομονείτε σαν τρελές να έρθει εκείνη η άγια ημέρα που θα ξεκινήσει η άδειά σας. Μέχρι να πάτε σε κάποιο ελληνικό νησί όμως, συμβιβάζεστε και με τις παραλίες της Αττικής.

Πείτε ναι στη θάλασσα, αλλά δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στον ήλιο, ο οποίος ιδιαίτερα κατά τις μεσημεριανές ώρες είναι πολύ-πολύ επικίνδυνος. Τι γίνεται όμως όταν ξεχνιέστε στην... ξαπλώστρα και τελικά γυρνάτε πίσω στο σπίτι κατακόκκινες; Υπάρχει λύση; Η απάντηση είναι ναι και έρχεται από απλά, αγνά προιόντα.

1. Αγγούρι: Θα σε ανακουφίσει άμεσα, μιας και θα ρυθμίσει άμεσα τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός σου. Κόψε λεπτές φέτες και τοποθέτησέ τις στα σημεία που έχεις καεί
2. Ντομάτα: Aν θες να αποχωριστείς σύντομα το κατακόκκινο χρώμα που απέκτησες, τότε δεν έχεις παρά να πολτοποιήσεις παγωμένες ντομάτες και έπειτα να απλώσεις τον πολτό στα σημεία που σε τσούζουν
3. Γιαούρτι: Ναι, θα σου χαρίσει αμέσως αίσθηση δροσιάς. Άπλωσέ το στις επίμαχες περιοχές και απόλαυσε την ανακούφιση που θα σου προσφέρει.