Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η βιταμίνη που προλαμβάνει την εμφάνιση του καρκίνου



Η σχέση των βιταμινών με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου έχει εντοπιστεί από τους επιστήμονες εδώ και κάποιες δεκαετίες.

 

Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι οι υψηλές δόσεις βιταμίνης C μπορεί να έχουν κάποια αποτελέσματα κατά του καρκίνου, ενώ έχει φανεί ότι τα κοκτέιλ βιταμινών μπορεί να παρατείνουν τη ζωή κάποιων καρκινοπαθών.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας η βελτίωση των επιπέδων της βιταμίνης D, ενδεχομένως βοηθά στην πρόληψη του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, αναφέρουν ότι τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στον ορό, συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

bigstock Vitamin D Vitamins Healthy Eat 114947282

Ο ερευνητής Cedric Garland δήλωσε ότι ποσοτικοποίησε την ικανότητα επαρκών ποσοτήτων βιταμίνης D που εμποδίζουν όλα τα είδη διηθητικού καρκίνου συνδυαστικά.

Όπως υποστήριξε, η νέα έρευνα αποσαφηνίζει ότι ο μειωμένος κίνδυνος καρκίνου είναι μετρήσιμος στα 40 ng/ml, με επιπλέον όφελος στα υψηλότερα επίπεδα.

Στόχος της έρευνας ήταν να εντοπίσει τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η μελέτη υποδεικνύει ότι η βελτίωση των επιπέδων της βιταμίνης D μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο πρόληψης.

Πηγή κειμένου: 

onmed