Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Γαλλία: Απεβίωσε ο άνδρας που ήταν εγκεφαλικά νεκρός μετά από δοκιμή φαρμάκου



Πέθανε ο άνδρας που νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρός μετά τη δοκιμή ενός νέου πειραματικού φαρμάκου στη Γαλλία.

Εξι άνθρωποι νοσηλεύονταν συνολικά, οι πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση αφού έλαβαν μέρος στη δοκιμή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κάνοντας λόγο για «σοβαρό ατύχημα».

Οι πέντε εξ αυτών εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Ρεν έπειτα από τη λήψη ενός πειραματικού φαρμάκου στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών ιδιωτικού εργαστηρίου. Ο επικεφαλής του τμήματος νευροεπιστήμης του Νοσοκομειακού Κέντρου της Ρεν, διευκρίνισε ότι οι τέσσερις από τους πέντε ασθενείς παρουσιάζουν "νευρολογικές διαταραχές" και οι τρεις από αυτούς κινδυνεύουν με "μη αναστρέψιμη αναπηρία".

Συνολικά 90 άνδρες συμμετείχαν στο πείραμα

Η υπουργός Υγείας Μαρισόλ Τουρέν ανακοίνωσε ότι συνολικά 90 άνθρωποι είχαν λάβει το πειραματικό φάρμακο, στο πλαίσιο των πειραματικών δοκιμών του.

Όλοι τους ήταν εθελοντές, άνδρες ηλικίας από 28 ως 49 ετών, που συμμετείχαν σε μια κλινική δοκιμή για λογαριασμό της πορτογαλικής φαρμακευτικής εταιρείας Bial.

Η Τουρέν διευκρίνισε ότι τα θύματα μετείχαν σε μια ομάδα που είχε λάβει πολλές φορές το συγκεκριμένο σκεύασμα, σε διάφορες δοσολογίες και υπογράμμισε ότι αυτό που συνέβη είναι "πρωτοφανές" στα χρονικά στη Γαλλία. "Δεν γνωρίζω κανένα άλλο συγκρίσιμο περιστατικό", είπε.