Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έρευνα συνδέει την στυτική δυσλειτουργία με «αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου»



Οι άνδρες που εμφανίζουν στυτική δυσλειτουργία έχουν κατά 70% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα, υποστηρίζει μια καινούργια μελέτη.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Independent, Αμερικανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η εν λόγω δυσλειτουργία μπορεί να είναι ένδειξη καλή καρδιαγγειακής υγείας και γι' αυτόν τον λόγο συνιστούν έντονα στους άνδρες που την εμφανίζουν να υποβληθούν σε γενικό τσεκ απ, ώστε να εντοπίσουν έγκαιρα τυχόν ασθένειες που απειλούν τη ζωή τους.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι η αδυναμία ενός άνδρα να πετύχει ή να διατηρήσει στύση και μπορεί να προκληθεί από τη στένωση των αιμοφόρων αγγείων στο πέος, από ορμονικά προβλήματα καθώς και από τραυματισμούς.

Τα αποτελέσματα της μελέτης που εκπόνησε επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Μισισίπι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας επηρεάζει εκατομμύρια άνδρες παγκοσμίως.

Στην έρευνα, που διήρκεσε επτά χρόνια, συμμετείχαν συνολικά 1790 ενήλικες ηλικίας από 20-85 ετών, οι 557 εκ των οποίων αντιμετώπιζαν προβλήματα με τη στύση τους.