Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εχετε πονοκέφαλο; Αντιμετωπίστε τον με φυσικούς τρόπους



Μετά από την κούραση και το τρέξιμο των ημερών είναι πιθανό να ξυπνήσετε με πονοκέφαλο. Είναι άλλωστε ένα πολύ κοινό σύμπτωμα που όλοι οι άνθρωποι σε κάποια στιγμή της ζωής τους θα τον νιώσουν.

 

Εάν όμως δεν θέλετε να πάρετε παυσίπονα, μπορείτε να δοκιμάσετε ορισμένους από τους ακόλουθους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισής του.

-Αιθέριο έλαιο λεβάντας: Μέσα σε ένα μπολ με δροσερό νερό ρίχνετε σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας. Παίρνετε ένα πανί και το τοποθετείτε στο μέτωπό σας. Το αφήνετε για λίγο και επαναλαμβάνετε.

- Λεμόνι: Κόψτε ένα λεμόνι στα δύο και ακουμπήστε τις λεμονόκουπες στα μηνίγγια σας. Tο λεμόνι, όπως άλλωστε και το ξίδι, περιέχει ένα οξύ που διευκολύνει την κυκλοφορία τού αίματος και σε κάποια είδη πονοκεφάλου δρα ανακουφιστικά.

-Τζίντζερ- Πιπερόριζα: Η πιπερόριζα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου που προκαλούν οι κεφαλαλγίες. Όταν υποφέρετε από πονοκέφαλο, μπορείτε να πιείτε ένα ρόφημα τζίντζερ τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα. Σημαντικό είναι να το πιείτε αμέσως μετά τα πρώτα σημάδια του πονοκεφάλου έτσι ώστε να μπορεί να δράσει γρήγορα και να μειώσει τον πόνο.

-Αμύγδαλο: Τα αμύγδαλα περιέχουν ουσίες που έχουν την ιδιότητα να ανακουφίσουν το σώμα από τον πόνο και να μειώσουν τα συμπτώματα του πονοκεφάλου σε μόλις δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Μια χούφτα αμύγδαλα είναι πάντα ένα πρακτικό και αποτελεσματικό υποκατάστατο για κάθε παυσίπονο.

-Να πίνετε νερό: Πίνοντας τακτικά νερό, μπορεί να μετριαστεί η δριμύτητα του πονοκεφάλου ή της ημικρανίας, μειώνοντας τα φάρμακα που ενδεχομένως θα λαμβάνατε για να σας περάσει. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι περίπου 7 ποτήρια νερό την ημέρα, είναι αρκετά για να «καλμάρουν» τον πόνο και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όσων υποφέρουν συχνά από πονοκεφάλους ή ημικρανίες.

-Μήλο: Όταν ξυπνάτε με πονοκέφαλο, μια σπιτική συνταγή για να απαλλαγείτε είναι να φάτε ένα κομμάτι μήλο με λίγο αλάτι συνοδευόμενο από ένα ρόφημα της επιλογής σας. Μία άλλη σπιτική θεραπεία είναι να προσθέσετε λίγο ξύδι μήλου σε ένα ποτήρι νερό και να το πιείτε, δύο έως τρείς φορές την ημέρα έως ότου ανακουφιστείτε.