Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Δύο χιλιάδες εμβόλια προσφέρει στο Υπουργείο Υγείας το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»



Το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» παίρνει νέες πρωτοβουλίες με σκοπό να συμβάλει στην ανακούφιση των προσφύγων αλλά και στη διαφύλαξη της υγείας, τόσο των προσφύγων, όσο και των κατοίκων των περιοχών που τους φιλοξενούν.

Λόγω των κρουσμάτων ηπατίτιδας και ανεμοβλογιάς που εμφανίστηκαν στην Ειδομένη και στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», το Ίδρυμα θα προσφέρει στο Υπουργείο Υγείας 2000 εμβόλια. 

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, επικοινώνησε με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κύριο Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την ανάληψη από το Ίδρυμα της λειτουργίας  ενός hotspot όπου θα φιλοξενούνται κυρίως μητέρες με τα παιδιά τους, καθώς επίσης και ασυνόδευτα παιδιά.  

Εκεί θα τους παρέχεται σίτιση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,ψυχολογική υποστήριξη, ψυχαγωγικές δραστηριότητεςκαι παιχνίδια για τα παιδιά.  Το λειτουργικό κόστος του προγράμματος θα αναληφθεί από το Ίδρυμα, ενώ στόχος θα είναι να γίνει κέντρο αναφοράς  το οποίο θα ενταχθεί και στην UΝΕSCO. Ο Υπουργός θα  διαβιβάσει την πρόταση σήμερα στον Πρωθυπουργό για να προχωρήσει το πρόγραμμα.

Το Ίδρυμα προγραμματίζει μια σημαντική Συνάντηση Ειδικών και προσωπικοτήτων που έχουν σχέση με το μεταναστευτικό που θα γίνει στο Παρίσι, στην έδρα της UNESCO, στις 9 Μαϊου 2016, με την παρουσία της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO κυρίας Irina Bokova, ενώ θα ακολουθήσει διεθνής συνάντηση  και στην Αθήνα των Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Ιδρύματος, πρόκειται να επισκεφτεί την Ελλάδα η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» και ακτιβίστρια ειρήνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρία Kerry Kennedy, για να δει από κοντά τις συνθήκες και να ενημερώσει τους υπεύθυνους στις ΗΠΑ.