Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Διατροφικές συνήθειες για "αθάνατους"



Οι αδύνατοι και υγιείς άνθρωποι είναι πολύ πιθανό να τρώνε φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα και δημητριακά για πρωινό, υποστηρίζουν σε νέα τους μελέτη, ερευνητές. 

Η μελέτη, έγινε από το VTT Technical Research Centre της Φιλανδίας, με επικεφαλής την Άννα- Λέενα Βουορίνεν και παρουσιάστηκε στο Λος Άντζελες κατά την εβδομάδα για την παχυσαρκία. 

Στην έρευνα αναλύθηκαν οι διατροφικές συνήθειες του πρωινού, 147 ατόμων, από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στόχος της μελέτης ήταν με τα αποτελέσματα να βοηθηθούν οι άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος. «Λέμε ξανά και ξανά ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας», τόνισαν οι ερευνητές του οργανισμού Cornell Food & Brand Lab. 

Οι συμμετέχοντες είχαν ένα μέσο Δείκτη Μάζας Σώματος 21,7 και μέσο βάρος 60 κιλά. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ήταν άνω των 41 ετών και γυναίκες. Για να είναι επιλέξιμες όφειλαν να έχουν ένα υγιές βάρος, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις και δεν ακολουθούσαν τη διατροφή από κάποιον διατροφολόγο.