Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

5 πράγματα που κανείς δεν σας λέει για το διαζύγιο



α στατιστικά σοκάρουν: περίπου ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο. Τι σημαίνει όμως το διαζύγιο για μια γυναίκα;

Αλλαγή στην οικονομική σας κατάσταση.
Αν δεν ήσασταν εκείνη που πλήρωνε τους λογαριασμούς, τότε το διαζύγιο θα σας φέρει αντιμέτωπη με μία νέα πραγματικότητα σε ό,τι αφορά στα οικονομικά σας. Ξαφνικά, θα πρέπει να αναθεωρήσετε το αν μπορείτε να εξακολουθήσετε να μένετε στο σπίτι που μένατε μέχρι σήμερα. Πολλές γυναίκες διεκδικούν το σπίτι που είχαν ως έγγαμες, στη συνέχεια όμως συνειδητοποιούν έντρομες ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδά του.

Οι παντρεμένοι φίλοι σας μπορεί και να μην έχουν χρόνο για εσάς.
Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Όλοι οι φίλοι θα εκφράσουν τη λύπη τους για το τέλος του γάμου σας, οι περισσότεροι όμως θα αναστενάξουν με ανακούφιση που το οικογενειακό τους πλοίο πλέει ακόμη αβύθιστο, σε αντίθεση με το δικό σας.
Αν ζητήσετε από μια παντρεμένη φίλη σας να βγείτε για ποτό «για να πάνε τα φαρμάκια κάτω», το πιθανότερο είναι πως θα σας πει ότι δεν προλαβαίνει. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να βρείτε νέους φίλους.

Δεν θα είναι τόσο εύκολο να πάτε παρακάτω.
Πρόκειται πραγματικά για μια πολύ αργή διαδικασία. Υπολογίζεται ότι ο χρόνος για τον οποίο θρηνούμε για μια σχέση που πέρασε, διαρκεί περίπου το μισό της διάρκειας της σχέσης. Αν δηλαδή ο γάμος σας είχε διάρκεια 10 χρόνια, θα σας πάρει περίπου μία 5ετία για να ανασυνταχθείτε. Οι περισσότερες γυναίκες δεν θρηνούν τον άνδρα από τον οποίο χώρισαν τελικά, αλλά εκείνον που ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν. Επίσης, οι περισσότερες γυναίκες θρηνούν για τα χρόνια που έχασαν. Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχασαν τον χρόνο τους μέσα στον γάμο, αλλά ότι μεγάλωσαν και απέκτησαν περισσότερες εμπειρίες από όλη αυτή τη διαδικασία.

Είστε καταδικασμένη να κάνετε τα ίδια λάθη;
Μετά το διαζύγιο μπορεί να συναντήσετε ανθρώπους ακριβώς ίδιους με τον πρώην σας, γεγονός που σημαίνει είτε ότι ελκύετε τον ίδιο τύπο άνδρα είτε ότι υποσυνείδητα ψάχνετε εσείς το ίδιο.

Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.
Μπορεί να αισθάνεστε απαίσια τώρα, αλλά οι περισσότερες γυναίκες καταλήγουν να είναι πιο ευτυχισμένες μετά το διαζύγιο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Kingston.