Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

3 υγιεινές τροφές, που συνηθίζουμε να αποφεύγουμε



Το φυστικοβούτυρο έχει πολλές θερμίδες, γι αυτό και πρέπει να κατανώλεται σε μικρές ποσότητες, ταυτόχρονα, όμως, είναι πηγή πρωτεΐνης, μαγνησίου, βιταμίνης Ε, καλίου και αντιοξειδωτικών.

Ψωμί
Πρόκειται για αμυλούχους υδατάνθρακες που παχαίνουν. Ομως, το μυστικό είναι στην ποσότητα. Δηλαδή όπως πάντα, στο μέτρο. Η διατροφική αξία του μεν ψωμιού εξαρτάται από το είδους του αλευριού που χρησιμοποιείται κατά την παρασκευή του και όταν είναι ολικής άλεσης, είναι πιο πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.

Πατάτα
Είναι πηγή βιταμίνης Β, σιδήρου, κάλλιου και ποτάσσιου, πρωτεΐνης , μεταλλικών αλάτων που έχουν ευεργετικά οφέλη. Στις πατάτες κακό κάνουν οι σάλτσες, το βούτυρο, το περιττό λάδι και τα λιπαρά αλλαντικά που μπορεί να τις συνοδεύουν.