Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Πλήθος κόσμου στις ομιλίες του γέροντα Εφραίμ



Σειρά ομιλιών πραγματοποίησε στην Αθήνα, την εβδομάδα που πέρασε ο ηγούμενος της ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ.
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στις πνευματικές του ομιλίες στο Μαρούσι, το Μπραχάμι τον Πειραιά . Παράλληλα βραβεύθηκε από την ενορία του Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου με απόφαση του συμβουλίου για την προσφορά του στον άνθρωπο τις δύσκολες ώρες που περνάει η Ελλάδα.

Έγινε αναφορά στο έργο της Μονής και του ίδιου το οποίο έργο αυτή τη στιγμή έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα.

Συσσίτια σε μητροπόλεις και Αρχιεπισκοπή κάθε μήνα χορηγούνται από την Ιερά Μονή.

Ασθενοφόρα σε περιοχές με ελλείψεις αγοράζονται με χρήματα της Μονής όπως έγινε πρόσφατα και στο Ανουσάκειο ίδρυμα στα Χανιά.

Προσφορά μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων σε περιοχές με μεγάλα προβλήματα καθώς και ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων στην Θεσσαλονίκη αλλά και ενίσχυση στην Κιβωτό της Αγάπης που ασχολείται με μικρά παιδιά.

Το έργο της Ιερά Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου δεν σταματάει μόνο εκεί . Στο παρελθόν αλλά και σήμερα η μονή έχει πληρώσει για τις αποφυλακίσεις χιλιάδων συνανθρώπων μας που μπήκαν φυλακή για ποσά από χρέη που δεν είχαν να πληρώσουν.

Στις τιμές που αποδόθηκαν στον γέροντα Εφραίμ ο ίδιος έσκυψε πολλές φορές το κεφάλι διότι όπως είπε δεν έχει συνηθίσει στις τιμές αλλά στο αντίθετο και δεν επιθυμεί ο ίδιος και η Μονή τις τιμές . Σε κάθε περίπτωση είπε η Μονή θα στέκεται δίπλα στον άνθρωπο όπως έκανε πάντα και οικονομικά και πνευματικά.

Η ομιλία που θα παρακολουθήσετε πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Δημήτριο Πειραιά ενώ είχαν προηγηθεί ομιλίες σε Μαρούσι και Μπραχάμι καθώς και η μεταφορά από στρατιωτικό άγημα πιστού αντίγραφου της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας από το Βατοπαίδι.