Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Από εδώ ξεκίνησε ο Ιησούς την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα

Από την Βηθφαγή ένα χωριό κοντά στο Όρος των Ελαιών ο Χριστός επέλεξε να προετοιμαστεί και να ξεκινήσει την θριαμβευτική του είσοδο, στην πόλη των Ιεροσολύμων. Εκεί ανέβηκε επί πώλου όνου και προετοιμάστηκε για να ξεκινήσει ουσιαστικά την σταυρική του πορεία, από μια ταπεινή περιοχή η οποία μέχρι σήμερα υπάρχει, να θυμίζει αυτό το μεγάλο γεγονός της πορείας του Ιησού Χριστού. Η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη μας οδηγεί στα βήματα του Ιησού μέσα από ένα οδοιπορικό για την Μεγάλη Εβδομάδα.

 

Αποστολή Ιερουσαλήμ: Μαρία Γιαχνάκη

 

Σήμερα από τον ίδιον τόπο από όπου ο Ιησούς ξεκίνησε την πορεία του για την Ιερουσαλήμ, ξεκινά κάθε χρόνο η πομπή κλήρου και κόσμου για την αναβίωση και την μνήμη των όσων διαδραματίστηκαν εκείνη την εποχή, ακολουθώντας την ίδια κατεύθυνση που ακολούθησε ο Ιησούς για τα Ιεροσόλυμα.

Έξι μέρες λοιπόν μετά την ανάσταση του Λαζάρου, πριν το Πάσχα, ο Κύριος πήρε το δρόμο από τη Βηθανία προς τα Ιεροσόλυμα, ακολουθούμενος από τους Μαθητές Του και πλήθος κόσμου. Όταν έφθασαν στη Βηθφαγή, κοντά στο όρος των Ελαιών, έστειλε δύο Μαθητές Του, τον Πέτρο και τον Ιωάννη, για να φέρουν σ’ Αυτόν μία όνο και το πουλάρι της, όπως και έγινε. Κατά τον τρόπο αυτό εκπληρώθηκαν τα λόγια του προφήτου, που έλεγε ότι «ιδού ο βασιλεύς σου έρχεται καθήμενος επί πώλον όνου».


newsbomb.gr