Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Το βίντεο της καταστροφής του αρχηγείου του ISIS στη Συρία

Το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας δημοσίευσε το βίντεο νέων χτυπημάτων της ρωσικής αεροπορίας στις θέσεις μαχητών της ομάδας "Ισλαμικό Κράτος " μέσα στο περασμένο εικοσιτετράωρο.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε, απεικονίζεται το χτύπημα στην κατασκήνωση μαχητών στα προάστια Μααρέτ-Εν-Νουουμάν, καθώς και στις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή εκείνη, όπως αναφέρουν οι τίτλοι στο βίντεο, και απεικονίζεται ο βομβαρδισμός των θέσεων μαχητών από το μαχητικό βομβαρδιστικό SU-34 και η καταστροφή του αρχηγείου του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρεται, τα αεροσκάφη SU-34, SU-24М και SU-25 πραγματοποίησαν 18 πτήσεις και χτύπησαν 12 υποδομές της ομάδας "Ισλαμικό Κράτος " στα πλαίσια της επιχείρησης της ρωσικής μαχητικής αεροπορίας στη Συρία. Οι περισσότερες πτήσεις,  10 στον αριθμό, πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα και με βομβαρδισμούς καταστράφηκαν επτά υποδομές τρομοκρατών.

Ως αποτέλεσμα άμεσης πτώσης καταστράφηκαν το αρχηγείο και ο σταθμός επικοινωνίας των ενόπλων ομάδων του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Νταρ-Ταάζζα (περιοχή της Αλέππο). Τα αεροσκάφη κρούσης SU-25 χτύπησαν την κατασκήνωση μαχητών στην περιοχή Μααρέτ-Εν-Νουουμάν στην περιοχή Ιντλίμπ. Πλήρως καταστράφηκαν καταφύγια, καθώς και αποθήκες όπλων και λιπαντικών και καυσίμων των τρομοκρατών, μεταδίδει το Υπουργείο Αμύνης.

Η Ρωσία από την Τετάρτη άρχισε να χτυπά στοχευμένα τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Στόχοι επιλέγονται με βάση τα στοιχεία της κατασκοπείας της Ρωσίας και της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων της εναέριας αναχαίτισης.