Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θρίλερ σε πτήση της Singapore Airlines: Αεροπλάνο έπιασε φωτιά στην αναγκαστική προσγείωση!

Στιγμές τρόμου έζησαν οι 241 επιβάτες πτήσης της Singapore Airlines όταν κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης έπιασε φωτιά το φτερό του αεροσκάφους.

Θρίλερ σε πτήση της Singapore Airlines: Αεροπλάνο έπιασε φωτιά στην αναγκαστική προσγείωση! (VIDEO)
Αρχικά οι επιβάτες της πτήσης SQ368 από Σιγκαπούρη προς Μιλάνο πανηγύρισαν όταν το αεροσκάφος άγγιξε τον διάδρομο προσγείωσης. Δευτερόλεπτα αργότερα όμως οι κραυγές χαράς μετατράπηκαν σε κραυγές τρόμου όταν επιβάτες διαπίστωσαν ότι το ένα από τα δύο φτερά είχε αρπάξει φωτιά.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης ακολούθησαν λεπτά αγωνίας με τους επιβάτες να παρακολουθούν από το εσωτερικό του αεροσκάφους την προσπάθεια των πυροσβεστών να σβήσουν τις φλόγες χρησιμοποιώντας νερό και επιβραδυντικό αφρό.

«Ήταν αγωνιώδη αυτά τα πέντε λεπτά. Ήμασταν τόσο κοντά στο θάνατο» έγραψε ένας από τους επιβάτες στον λογαριασμό του στο Facebook ανεβάζοντας ένα βίντεο 49 δευτερολέπτων με τις φλόγες να έχουν καλύψει το φτερό του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με την Singapore Airlines η φωτιά εκδηλώθηκε στο δεξιό κινητήρα μετά από μια προειδοποίηση για διαρροή λαδιού που υποχρέωσε τους πιλότους να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης δύο ώρες μετά την αναχώρηση της πτήσης για Μιλάνο.

Για 5-10 λεπτά εξαιρετικά τρομακτικά έκανε λόγο δεύτερος επιβάτης που μίλησε στο BBC.

Ευτυχώς, όμως, κανείς από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε καθώς η επέμβαση των πυροσβεστών αποδείχθηκε σωτήρια.

«Τελικά καταφέραμε ακόμα και να πάρουμε τις βαλίτσες μας» είπε ένας επιβάτης ο οποίος παραδέχθηκε ότι «γλίτωσε από το θάνατο» ενώ βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο που τον μετέφερε στους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου.