Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σάλος για αστυνομικό που έσυρε έξω από την τάξη αφροαμερικανή μαθήτρια!

Το γύρο του αμερικανικού Διαδικτύου και των ΜΜΕ έχει κάνει βίντεο από σχολική αίθουσα στη Νότια Καρολίνα που δείχνει αστυνομικό να βιαιοπραγεί σε βάρος αφροαμερικανής μαθήτριας που αρνήθηκε να τον ακολουθήσει έξω από την τάξη.

Το γραφείο του οικείου σερίφη ανέφερε πως ο εν λόγω αστυνομικός δεν θα εκτελεί προσωρινά «μάχιμη» υπηρεσία και για το περιστατικό ξεκίνησε έρευνα.

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα στο λύκειο του Σπρινγκ Βάλεϊ στη κομητεία Ρίτσλαντ της Νότιας Καρολίνας. Το βίντεο, που φαίνεται ότι τράβηξαν οι υπόλοιποι μαθητές με κινητό τηλέφωνο, ξεκίνησε να κυκλοφορεί μέσα σε λίγα λεπτά και μέχρι το απόγευμα είχε ήδη διαδοθεί εκτενώς (με hashtag το «επίθεση στο λύκειο του Σπρίνγκ Βάλεϊ, #AssaultatSpringValleyHigh). 

Ο αστυνομικός, που σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν μέλος της μόνιμης ασφάλειας του σχολείου, έχει κληθεί στην τάξη για να βγάλει μαθήτρια που αρνείται να αποχωρήσει. 

Το βίντεο δεν δείχνει τι έχει προηγηθεί και ξεκινά από το σημείο που ο αστυνομικός καλεί σε αυστηρό ύφος τη μαθήτρια να σηκωθεί από το θρανίο και να τον ακολουθήσει στο διάδρομο. Εκείνη επιμένει να μένει καθιστή, και της λέει «τότε, θα σε βγάλω εγώ». 

Της πιάνει το ένα χέρι, της κάνει κεφαλοκλείδωμα με το ελεύθερό του χέρι, την ρίχνει κάτω (μαζί με το θρανίο της) και την σύρει προς την έξοδο ενώ η μαθήτρια αντιδρά. Στη συνέχεια, συνέλαβε την ίδια και άλλον έναν μαθητή. 

Το γραφείο του σερίφη της περιοχής ανέφερε πως έχει ξεκινήσει έρευνα και έχει αποσύρει προσωρινά τον αστυνομικό από υπηρεσία εκτός γραφείου, όπως αναφέρει η Washington Post. 

Η εκπρόσωπος της οικείας διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξέφρασε το βράδυ της Δευτέρας τη «βαθιά ανησυχία» της διεύθυνσης για το περιστατικό, λέγοντας πως έχει ξεκινήσει έρευνα μαζί με το γραφείο του σερίφη.