Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Το «Παναγία Τήνου» βουλιάζει στο λιμάνι του Πειραιά

Ενα... θρίλερ εκτυλίχθηκε από νωρίς το πρωί στο Λιμάνι του Πειραιά, καθώς σημειώθηκε εισροή υδάτων σημειώθηκε στο επιβατηγό πλοίο «Παναγία Τήνου» που βρίσκεται δεμένο στην Πύλη Ε4 του λιμανιού.

Εικόνες-σοκ: Το «Παναγία Τήνου» βουλιάζει στο λιμάνι του Πειραιά [vds]

Στο σημείο έσπευσαν ρυμουλκά του λιμενικού, ενώ τα διπλανά πλοία απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Μετά από πολύωρες προσπάθειες, το πλοίο φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί. Στο σημείο έχουν σπεύσει ρυμουλκά του λιμενικού ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα γίνει η επιχείρηση απάντλησης υδάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο ήταν παροπλισμένο και τα νερά άρχισαν να μπαίνουν από ρήγμα που δημιουργήθηκε. Το λιμενικό ενημερώθηκε στις 11:15 κι έκτοτε ξεκίνησε η επιχείρηση.

Ιδιώτες δύτες αναμένεται επίσης να επιθεωρήσουν εκ νέου το πλοίο αύριο για να διαπιστώσουν που βρίσκεται το ρήγμα και τι μπορεί να γίνει.

Παροπλισμένο λόγω οικονομικών δυσχερειών

Το πλοίο, κατασκευής του 1972, που ανήκε στη Ventouris Sea Lines και είχε κατασχεθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων από το ΝΑΤ, εκτελούσε τελευταία τα δρομολόγια για Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κίσσαμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΝΑΤ πριν από περίπου 15 ημέρες είχε ζητήσει να δοθεί άδεια για να μετακινηθεί στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας σε "νεκροταφείο πλοίων" ωστόσο για να γίνει αυτή η διαδικασία χρειαζόταν δικαστική απόφαση. Έτσι και σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη απεργία των δικηγόρων δεν εκδόθηκε έγκαιρα η απόφαση και έτσι το πλοίο παρέμεινε δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς επρόκειτο μάλιστα να θέσει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τη διενέργεια ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση πώληση και απομάκρυνση του συγκεκριμένου πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά που βρίσκεται στην περιοχή αρμοδιότητας του ΟΛΠ.

Το πλοίο φυλάσσονταν επί 24ωρου βάσεως ενώ τα 42 μέλη του πληρώματός του είχαν τεθεί σε καθεστώς προστασίας μετά από σχετική ρύθμιση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσα.

Το ΝΑΤ είχε καταβάλλει για το λόγο αυτό, από το ειδικό «Κεφάλαιο Ασθένειας και Ανεργίας» έναντι των καθυστερημένων βασικών μισθών και επιδομάτων, αποδοχές μέχρι ενός τριμήνου στους 42 ναυτικούς του πλοίου , όπως αυτές καθορίζονται από τις οικίες συλλογικές συμβάσεις