Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Πάμε βόλτα στη Θεσσαλονίκη; Εκπληκτικό video 360 μοιρών

test

Είναι η πρώτη φορά που κλεισμένη σε μια «σφαίρα μαγική» η πρωτεύουσα της Μακεδονίας και μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης αποκαλύπτει με χάρη το πιo χαρακτηριστικό της κομμάτι. Την παραλιακή ζώνη.

Μια βόλτα από τον Λευκό Πύργο μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους είναι πάντα μια ξεχωριστή εμπειρία, αλλά αυτή τη φορά με το video 360 μοιρών από την Experience Greece η εμπειρία είναι όχι μόνο σφαιρική, αλλά και αποκαλυπτική.

Ο νέος τρόπος που καταγράφονται τα δεδομένα σε ένα video360 επιτρέπει στον θεατή όχι μόνο να συμμετάσχει ο ίδιος στην προβολή διαλέγοντας την γωνία θεάσης που επιθυμεί, αλλά επιπροσθέτως δεν αφήνει τίποτε που να μην καταγράφεται στον περιβάλλοντα χώρο σε πραγματικό χρόνο.

Τα σφαιρικά βίντεο (360videos) είναι η νέα κυρίαρχη τάση στον χώρο της καταγραφής εικόνας και συνδυάζονται όχι μόνο με οθόνες υπολογιστή, αλλά με κινητά τηλέφωνα και όλα τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR glasses).

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η εταιρεία Experience Greece, έχοντας επί μήνες εξελίξει και δοκιμάσει συστήματα καταγραφής, επεξεργασίας και προβολής οπτικού υλικού σε πλήρη σφαιρική διάταξη (videos 360 μοιρών) παρουσιάζει τα πρώτα δείγματα στο ευρύ κοινό, ενώ την ίδια στιγμή έχει έτοιμο τρισδιάστατο και σφαιρικό μαζί οπτικό υλικό  (3D-360 videos) το οποίο προσαρμόζει σε όλα τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR glasses όπως Oculus, VRGear, google, κλπ.), ενώ μπορεί να προβληθεί άμεσα σε όλα τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) της αγοράς.