Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο Νίκος Νικολόπουλος περιγράφει τις τελευταίες στιγμές της κόρης του

Ο Νίκος Νικολόπουλος μίλησε στην κάμερα εκπομπής και παραδίδει μαθήματα ζωής μιλώντας για την απόφαση του να δωρίσει τα όργανα της 16χρονης κόρης του Νίκης η οποία έφυγε από τη ζωή.

«Η Νίκη κέρδισε το θάνατο γιατί έδωσε ζωή μέσα από το δικό της το θάνατο. Δεν τους είδαμε τους ανθρώπους που πήραν τα όργανα της Νίκης. Δεν θα αρνηθούμε να τους δούμε, αλλά δεν θα επιδιώξουμε και να τους γνωρίσουμε γιατί δεν το κάναμε για κάποιον συγκεκριμένα, αλλά όταν ξαναβρίσκουν το χαμόγελο και την ελπίδα άνθρωποι και ξέρεις ότι αυτά είναι τα τελευταία δώρα της Νίκης νιώθεις ένα βάλσαμο.
Αν τον άκουγε θα της έλεγε…

«Θα της έλεγα ότι την αγαπώ πολύ και μας λείπει πολύ και να μας σκέφτεται και να μας συγχωρέσει για όσες φορές δεν την καταλάβαμε για όσες φορές δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά που η Νίκη ήθελε. Κι ένα μεγάλο συγγνώμη για όλο αυτόν τον κόσμο που εμείς οι δήθεν ικανοί, έξυπνοι, σπουδαίοι, έχουμε φτιάξει και είναι όπως λέει η Τασία τόσο αυτιστικός ο ίδιος που πιο πολύ δεν γίνεται.
Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν διστάζει να περιγράψει πως έγινε το περιστατικό που στοίχισε στην 16χρονη κόρη του τη ζωή της.

«Το Σάββατο το μεσημέρι το παιδί ήταν μια χαρά. Είχε κάνει όλες τις δραστηριότητες του. Δοξάζω το Θεό γιατί εκείνο το μεσημέρι ήμουν και εγώ στο σπίτι, είχε έρθει και η αδελφή της από το Παρίσι. Δεν μας παραξένεψε ότι η Νίκη ήθελε να πιει όλων τα νερά. Και τα ήπιε. Ό,τι ήθελε το έπαιρνε μόνη της. Ήθελε να πιει κι άλλο νερό. Έβαλε το στόμα της κάτω από τη βρύση να πιει νερό. Εκεί πια, κάθε φορά που μια στερεοτυπία ολοκληρώνεται, ξέρουν οι άνθρωποι που έχουν παιδιά στον αυτισμό, είσαι υποχρεωμένος να παρέμβεις αυστηρά και να πεις «εδώ τέλος».

Το «εδώ τώρα» ήταν «Νίκη για ύπνο. Μετά από μισή ώρα έκανε εμετό. μετά από λίγο το παιδί άρχισε να βγάζει αφρούς από την μύτη, ροζ. δεν ξέραμε τι είναι αυτό, ούτε είχαμε ακούσει τι μπορεί να σημαίνει. Αυτό μας ενεργοποίησε και πήραμε το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι πρέπει να πάμε στο πλησιέστερο νοσοκομείο γιατί ήταν άσχημα. Όταν διασωλήνωσαν το παιδί άρχισα να καταλαβαίνω ότι είναι κάτι σοβαρό. Μας είπαν για την κρισιμότητα της κατάστασης, λέγοντας πως το καλύτερο που μπορούμε να περιμένουμε είναι το παιδί να μείνει φυτό.»