Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μένος κατά της Τουρκίας και στην Ελλάδα - Εκαψαν σημαίες τουρκικές

Mε τα αντιτουρκικά αισθήματα να ανθούν στη Ρωσία τις τελευταίες ημέρες, μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την Τουρκία, ρωσικά μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν ρεπορτάζ με εκδηλώσεις που γίνονται κατά της Αγκυρας και υπέρ της Μόσχας. 

Το RT μάλιστα, φιλοξενεί και ρεπορτάζ για εκδήλωση που έγινε χθες βράδυ στην Αθήνα. 

«Σε δύο γειτονικές χώρες και παραδοσιακές αντιπάλους της Τουρκίας, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία έγιναν χθες διαδηλώσεις κατά της κίνησης της Αγκυρας να καταρρίψει το ρωσικό SU-24, αλλά και του ΝΑΤΟ», γράφει χαρακτηριστικά ο ρωσικός ιστότοπος. 

«Δεκάδες ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και έκαναν πορεία προς την τουρκική πρεσβεία όπου έκαψαν συμβολικά αμερικανικές και τουρκικές σημαίες.

Αστυνομικοί είχαν παραταχθεί προκειμένου να περιφρουρήσουν το κτίριο της πρεσβείας, καθώς οι διαδηλωτές εξέφραζαν την οργή τους για το γεγονός ότι το SU-24 κατερρίφθη από την Αγκυρο λόγω του ότι, κατά τους ισχυρισμούς της, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο», προσθέτει το RT ενώ ακολούθως φιλοξενεί δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Η ενέργεια αυτή της Τουρκίας ήταν εντελώς απαράδεκτη, μια σαφής πράξη πολέμου, μια αδικαιολόγητη κίνηση, μια δράση που προκαλεί ευρύτερους κινδύνους στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο. 

Οι ακτιβιστές στη συνέχεια, προθέτει το RT, κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι το ίδιο πράγμα, όταν βοηθούν τους τζιχαντιστές», έκαναν μια στάση έξω από τα γραφεία της Βουλής αλλά και της ΕΕ στη λεωφόρο Αμαλίας.