Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κίνα: Τροχαίο με κορμούς δέντρων - Από θαύμα γλίτωσε ο οδηγός

Τα περισσότερα ατυχήματα προκαλούνται από λανθασμένη οδήγηση. Και το συγκεκριμένο, που θα δείτε στο παρακάτω video, δεν αποτελεί εξαίρεση.
 
Φταίει ο Κινέζος με το Skoda Rapid, που βγαίνει από πάροδο. Φταίει όμως και ο Δήμος της πόλης, που έχει τοποθετήσει στη διασταύρωση τα πιο παράλογα και δολοφονικά σαμαράκια που έχουμε ποτέ δει. Για να κόβεις ταχύτητα και να σε… πετυχαίνουν πιο εύκολα αυτοί που κινούνται στο μεγάλο δρόμο.
 
Δύο αυτοκίνητα καταφέρνουν και αποφεύγουν το Skoda την ώρα που διασχίζει με το πάσο του τη λεωφόρο για να μη βρει κάτω στο πρώτο σαμαράκι. Όταν όμως κόβει και για το δεύτερο, το φορτηγό που έρχεται από αριστερά αναγκάζεται να φρενάρει του σκοτωμού, με αποτέλεσμα να φύγουν από πάνω του δεκάδες κορμοί μπαμπού, σαν τα βέλη στον κινηματογραφικό «Ήρωα»,
 
Αρχικά νιώθεις φρίκη καθώς πιστεύεις πως οι επιβάτες του Rapid έχουν γίνει μεζέδες. Όμως ανοίγει η πίσω πόρτα και βγαίνει αλώβητη μια γυναίκα, που σπεύδει να βοηθήσει τον οδηγό, ο οποίος σίγουρα θα είδε τα μπαμπού να μπαίνουν σαν λόγχες από το παράθυρό του. Μαζεύεται πλήθος περαστικών και ετοιμάζεσαι για τα χειρότερα, όμως σε λίγο βγαίνει από το αυτοκίνητο ένας άντρας με άσπρο πουκάμισο. Ο οδηγός, αλώβητος και αυτός.
 
Οπότε παραμένει το ακαδημαϊκό ερώτημα: γιατί μετέφερε αυτούς τους στύλους από μπαμπού το φορτηγό; Όχι βέβαια για να καρφώνει οδηγούς όπως οι μεσαιωνικοί ιππότες, αλλά για να στηθούν σκαλωσιές για κάποια οικοδομή, αφού το μπαμπού είναι ελαφρύ, ανθεκτικό και πάμφθηνο καθώς είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο φυτό στον κόσμο: ψηλώνει έως και ένα μέτρο την ημέρα!