Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χαβάη: Πάση θυσία οι ντόπιοι να αγαπήσουν...τους τουρίστες!

Συνήθως για τους τουρίστες η Χαβάη είναι προσφιλής προορισμός, όμως κάποιοι δεν έχουν την ίδια γνώμη. 

Όμως, ο διαρκώς αυξανόμενος τουρισμός στην περιοχή, που μόνο το 2014 δέχθηκε περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια τουρίστες, ανάγκασε τις τοπικές αρχές να προσπαθήσουν να μεταπείσουν τους ντόπιους και να τους κάνουν να αγαπήσουν τους τουρίστες. Η Αρχή του Τουρισμού στην Χαβάη ξόδεψε 18.000 δολάρια για να δημιουργήσει ένα βίντεο που ανέβασε στο YouTube και στο οποίο εμφανίζεται ο δημοφιλής σεφ του νησιού Mark Noguchi να σερβίρει ντόπιους και επισκέπτες και να δηλώνει: «Φροντίστε τον τουρισμό. Είναι μια οικογενειακή υπόθεση».

Οι κάτοικοι του νησιού δηλώνουν ότι τα εισοδήματα από την εργασία στην τουριστική βιομηχανία είναι πενιχρά, το κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους μεγάλο και υποστηρίζουν ότι ο τουρισμός είναι απειλή για τον πολιτισμό της Χαβάης.

Η 30χρονη Rena Risso, που έχει γεννηθεί και κατοικεί στο νησί Καϊλούα, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ότι, όταν υπάρχουν τουρίστες δυσκολεύεται να βρει θέση εκείνη και τα παιδιά της στην παραλία. Ο Jonathan Osorio, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Χαβάης, υποστήριξε ότι η εκστρατεία των τοπικών Αρχών υπέρ του τουρισμού δεν είναι παρά μια προσπάθεια παραπλάνησης των ντόπιων για να αποτρέψουν την προσοχή τους από τις καταχρήσεις του κλάδου.