Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

H Toυρκία στις φλόγες: Οι Κούρδοι ανατίναξαν τεθωρακισμένο όχημα με πέντε αστυνομικούς - Αιματηρή επίθεση και κατά τουρκικού ελικοπτέρου

Χώρα σε κατάσταση πολέμου θυμίζει πλέον η Τουρκία μετά τα σημερινά και τα χθεσινά αιματηρά περιστατικά τα οποίοα δεν έχουν σταματημό καθώς πριν από λίγο πέντε Τούρκοι αστυνομικοί, των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί κατά μήκος ενός δρόμου στην πόλη Σιλώπη, στην επαρχία του Σίρνακ, στην νοτιοανατολική Τουρκία (τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν).
 
Η επίθεση αποδίδεται στους Κούρδους μαχητές του PKK, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στη φωτογραφία που ακολουθεί, το τεθωρακισμένο όχημα που μετέφερε τους κομάντος της τουρκικής Αστυνομίας έχει πλήρως διαλυθεί από την ισχύ της έκρηξης.
 
Στην ίδια επαρχία, ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ένοπλοι Κούρδοι άνοιξαν πυρ κατά στρατιωτικού ελικοπτέρου, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.
 
Τουλάχιστον επτά στρατιώτες τραυματίσθηκαν στην επίθεση κατά την απογείωση του ελικοπτέρου, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.
 
Οι δύο επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχή που συνορεύει με την Συρία και το Ιράκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, λίγες ώρες έπειτα από δύο επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, η μία κατά του αμερικανικού προξενείου και η άλλη κατά αστυνομικού τμήματος, προκαλώντας τον θάνατο τριών ανθρώπων, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
 
Βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε σιδηροδρομικό δίκτυο της ανατολικής Τουρκίας εξερράγη τη στιγμή διέλευσης επιβατικής αμαξοστοιχίας.
 
Το περιστατικό έγινε σε στοά στην περιοχή της Erzincan στην ανατολική Τουρκία, την Κυριακή.
 
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η έκρηξη σημειώθηκε  μόλις το τρένο  περνούσε μέσα από τη στοά, όπου είχε τοποθετηθεί η βόμβα, με αποτέλεσμα να εκτροχιασθεί και να τραυματισθούν ορισμένοι επιβάτες, ενώ τα  αυτοκίνητα τα οποία μετέφερε έπαθαν  σοβαρές ζημιές.
 
Μετά την καταγγελία της βομβιστικής επίθεσης, οι δυνάμεις ασφαλείας που υποπτεύονται ότι είναι αυτονομιστές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, άρχισαν ελέγχους στην περιοχή.
 
Χθες το απόγευμα μέλη του αυτονομιστικού Εργατικού Κουρδικού Κόμματος επιτέθηκαν με εκτοξευτές πυραύλων σε αστυνομικό σταθμό στην περιοχή της Τουντσελί.
 
Η επίθεση έγινε στο σταθμό  της χωροφυλακής ‘Çiçekli’ που απέχει 20 χιλιόμετρα από την αστυνομική διεύθυνση της επαρχίας. Οι ρουκέτες που ρίχτηκαν έπεσαν επάνω στον πυροσβεστικό σταθμό που βρίσκεται στον προαύλειο χώρο του αστυνομικού σταθμού.
 
Ακολούθησε μάχη που κράτησε 15 λεπτά, χωρίς να σημειωθούν θάνατοι ή τραυματισμοί.
 
Πολλά χρόνια είχε να νιώσει η Τουρκία τέτοιο κύμα επιθέσεων από τους Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ, οι οποίοι προχωρούν σε συντονισμένες ενέργειες με σκοπό και να πραγματοποιήσουν επίδειξη ισχύος αλλά κυρίως να εμφυσήσουν τον φόβο στους Τούρκους ότι μπορούν να τους χτυπήσουν οπουδήποτε στην τουρκική επικράτεια, και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να το εμποδίσουν.