Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δείτε σε 7 λεπτά πώς θα είναι το κέντρο της Αθήνας σε δύο χρόνια

Πρωτόγνωρες εικόνες, σκηνές συνεχούς ζωής και κατοίκησης στο κέντρο της Αθήνας, ακόμη και το βράδυ παρουσιάζει ένα βίντεο διάρκειας 7 λεπτών με το αθηναϊκό τοπίο όπως θα διαμορφωθεί μετά την υλοποίηση του σχεδίου Rethink Athens, που παραδόθηκε σήμερα στην πολιτεία από το Ιδρυμα Ωνάση.

 

Η Έκθεση «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο» φιλοξενείται σε 19 καταστήματα της Στοάς Αρσακείου (γνωστή κι ως Στοά Ορφέα), με την ευγενική παραχώρηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Από τις 19 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 10 Μαρτίου, η Έκθεση θα προσφέρει στους επισκέπτες της μια μοναδική ξενάγηση στο μέλλον της Αθήνας, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις οριστικές μελέτες του έργου Rethink Athens, να θαυμάσουν αντίστοιχες αναπλάσεις σε άλλες μεγάλες πόλεις μέσα από την παρουσίαση των Ευρωπαϊκών Βραβείων Αστικού Δημόσιου Χώρου CCCB (δωμάτια: Δ36, Δ39, Δ40), αλλά και να γνωρίσουν τις λεπτομέρειες του ερευνητικού προγράμματος αρχιτεκτονικού σχεδιασμού Reactivate Athens / 101 Ideas (Δωμάτιο: Δ12).

Την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάπλαση του κέντρου με άξονα την οδό Πανεπιστημίου μέσα στον Απρίλιο, με σκοπό την ανάθεση του έργου μέχρι το τέλος του 2014 και την ολοκλήρωση του έργου μέχρι το τέλος του 2016 ανακοίνωσαν χθες ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, κ. Χρήστος Τσίτουρας και του Ιδρύματος Ωνάση.