Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αστυνομικοί σκοτώνουν εν ψυχρώ 6χρονο αυτιστικό αγόρι!

Σάλο προκαλεί στις ΗΠΑ το νέο βίντεο ωμής αστυνομικής βίας που είδε το φως της δημοσιότητας, λίγα μόλις 24ωρα μετά τον θάνατο ενός 43χρονου αφροαμερικανού στην πόλη Σάρλοτ. Το νέο βίντεο-ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, δείχνει δύο αστυνομικούς που πυροβολούν εναντίον οχήματος, σκοτώνοντας ένα αυτιστικό αγόρι μόλις 6 ετών!

Το περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2015 όταν ο πιτσιρικάς Τζέρεμι Μάρντις, δέχθηκε πέντε σφαίρες από τους αστυνομικούς Ντέρικ Στάφορντ και Νόρις Γκρινχάουζ, στο Μάρκσβιλ. Ο μικρός επέβαινε σε ένα λευκό SUV με τον πατέρα του Κρίστοφερ Φιου, ο οποίος αρνήθηκε να κατέβει από το όχημά του σε έλεγχο.

Το βίντεο δείχνει τον πατέρα να βγαίνει τραυματισμένος έξω από το αυτοκίνητο και τους αστυνομικούς να σαρώνουν με τις σφαίρες τους τα παράθυρα, σκοτώνοντας το 6χρονο αγόρι. Στο δικαστήριο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, ελέχθη ότι οι αστυνομικοί ήταν σε άμυνα, διότι ο πατέρας του παιδιού κατεύθυνε το όχημά του εναντίον των αστυνομικών. Κάτι που δεν αποδεικνύεται στο βίντεο.

Μάλιστα, σε αυτό φαίνεται ότι έχει σηκώσει τα χέρια του ψηλά πριν αρχίσουν να πυροβολούν οι δύο αστυνομικοί και τραυματίσουν θανάσιμα το μικρό αγόρι. Ο δικαστής μάλιστα παραδέχθηκε στη δίκη «φαίνεται καθαρά ότι ο κ. Φιου δεν προσπάθησε να επιτεθεί με το αυτοκίνητό του στους αστυνομικούς. Δεν φάνηκε ούτε κατά υπόνοια ότι θα χρησιμοποιούσε κάποιο όπλο εναντίον τους».