Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αποστεωμένες αρκούδες εκλιπαρούν για τροφή σε ζωολογικό κήπο

Συγκλονισμένοι οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου Bandung στην Ινδονησία από τις συνθήκες διαβίωσης και την κατάσταση των αρκούδων Μαλαισίας.
 
Χωρίς καθαρό νερό ή πράσινο, τα πεινασμένα ζώα βρίσκονται παγιδευμένα σε ένα τσιμεντένιο λάκκο. Οι σκελετωμένες αρκούδες εκλιπαρούν τους σοκαρισμένους τουρίστες για λίγο φαγητά και τους ρίχνουν γλυκά μέσα από τα κάγκελα.
 
Οι εικόνες αποτυπώνουν τη θλιβερή κατάσταση που προσπαθούν να αλλάξουν οι ακτιβιστές δικαιωμάτων ζώων. Σε μια online εκστρατεία επιχειρούν να ντροπιάσουν τον δήμαρχο Ridwan Kamil και να κλείσουν μια και καλή τον ζωολογικό κήπο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που έχουν συγκεντρώσει πάνω από 200.000 υπογραφές.
 
Η ομάδα παρακολούθησης Scorpion ανέβασε το υλικό που συγκέντρωσε στο διαδίκτυο, με τον σκηνοθέτη της ομάδας Gunung Gea να δηλώνει πως μια αρκούδα ήταν τόσο πεινασμένη που έφαγε τα περιττώματά της.
 
Οι αρκούδες Μαλαισίας, που είναι γνωστές ως "sun bears" και "honey bears", τρώνε μούρα, καρύδια, μικρά τρωκτικά, έντομα και σαύρες. Ονομάζονται "sun bears" επειδή τους αρέσει να σκαρφαλώνουν στα δέντρα για να απολαμβάνουν τον ήλιο και είναι οι μικρότερες στην οικογένεια των αρκούδων. Μια υγιής αρκούδα Μαλαισίας ζυγίζει γύρω στα 27 με 70 κιλά.