Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Τουρκική προκλητικότητα



Τουρκική προκλητικότητα στο μεγαλείο της - 56 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Συνεχίζουν με αυξανόμενο ρυθμό την πολιτική προκλητικότητάς τους οι Τούρκοι. Δεκάδες παραβιάσεις πραγματοποίησαν τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.



Δεν σταματά η τουρκική προκλητικότητα

Με ανακοίνωσή του το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει πως η Κύπρος προβαίνει σε «μονομερείς και επικίνδυνες» ενέργειες, οι οποίες δεν σέβονται να δικαιώματα των… Τούρκων συνιδιοκτητών του νησιού.



Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων

H τουρκική στρατιωτική ηγεσία επέλεξε να ανεβάσει το θερμόμετρο στο Αιγαίο, καθώς καταγράφηκαν 60 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, εκ των οποίων οι δύο ήταν υπερπτήσεις πάνω από τη βραχονησίδα Ίμια.



Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο

Σε κλιμάκωση των προκλήσεών τους στο Αιγαίο δείχνουν να προβαίνουν οι τουρκικές δυνάμεις, καθώς μετά τις 65 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη την Τρίτη, άλλες 66 παραβιάσεις από -συνολικά- 32 τουρκικά μαχητικά, κατασκοπευτικά και ελικόπτερα καταγράφηκαν την Τετάρτη, οι τρεις εκ των οποίων εξελίχθηκαν σε αερομαχίες (εμπλοκές).



Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι: Αερομαχία και παραβιάσεις στο Αιγαίο

Οι παραβιάσεις έφτασαν τις 23 σήμερα με τους Τούρκους να είναι ιδιαίτερα «ζωηροί» σε όλο το Αιγαίο και να δείχνουν επιμονή στις προκλήσεις.

Σε μία περίπτωση μάλιστα δεν απομακρύνθηκαν μετά την αναγνώριση – αναχαίτιση που εκτελούσαν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αλλά επέμειναν στην παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου με αποτέλεσμα να εμπλακούν.



Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

Η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί πάνω απο το Αιγαίο. Σήμερα, Πέμπτη, 9 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 22 παραβιάσεις του ελληνικού FIR στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.