Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου επόμενος πρωθυπουργός της Τουρκίας



Ο Νεοοθωμανιστής και νυν υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο πολύ φιλόδοξος διπλωμάτης που οραματίστηκε την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την προώθηση του τουρκικού επεκτατισμού στα Βαλκάνια, στην Μέση Ανατολή και στον Καύκασο, ο πολύ γνωστός εδώ στην Ελλάδα, Αχμέτ Νταβούτογλου, θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Τουρκίας μετά τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Αυγούστου.

Από τον Νίκο Χειλαδάκη/briefingnews.gr

Σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα τη τουρκικής εφημερίδας, Taraf, που επικαλείται αποκλειστικές πηγές μέσα από το ισλαμικό κόμμα του Ερντογάν, μετά τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 10 Αυγούστου και με την εξασφάλιση της εκλογής του Ταΐπ Ερντογάν στην θέση της τουρκικής προεδρίας, την πρωθυπουργία θα αναλάβει ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο σημερινός πρόεδρος, Αμπτουλάχ Γκιουλ, που θα λήξει η θητεία του, θα περιμένει μάλλον μέχρι το 2015, δηλαδή το επόμενο έτος, για να ξεκαθαριστεί αν θα περάσει αυτός στην σημερινή θέση του Ερντογάν, δηλαδή αν θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός. Μέχρι τότε το σχέδιο προβλέπει την ανάληψη τη πρωθυπουργίας της Τουρκίας από τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όπως αναφέρεται μετά την οριστική μεταπήδηση του Ερντογάν στην προεδρία, την ηγεσία του κόμματος του αναμένεται να την αναλάβει ο νυν υπαρχηγός του ισλαμικού κόμματος, Numan Kurtulmus. Τον Ερντογάν θα αντικαταστήσει ο Αχμέτ Νταβούτογλου, που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους και ενώ στον περίγυρο της Τουρκίας βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ σημαντικά και συγχρόνως «καυτά» θέματα, όπως η κρίση της Ουκρανίας, ο συριακός εμφύλιος, τα προβλήματα με την Αρμενία, το Ιράν και το Ισραήλ και παράλληλα η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και η διαδικασία επίλυσης «τύπου Ανάν», του Κυπριακού.

Είναι γνωστό πως ο Νταβούτογλου θεωρεί τα Βαλκάνια και συνεπώς και την Ελλάδα σαν τα «απολωλότα πρόβατα» της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και ότι θα πρέπει να επανέλθουν στην μεγάλη οθωμανική «αγκαλιά» που τους είχε εξασφαλίσει την διαφημιζόμενη από τους Τούρκους, Pax Ottomana, δηλαδή την… «ειρήνη» και την.. «ευημερία»!!! 

Να θυμίσουμε ότι σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα, Sabah, (23/3),  αναφερόμενος στην Κύπρο υποστήριξε ότι η Τουρκία ήταν… υποχρεωμένη να εισβάλει στρατιωτικά στην νήσο και να καταλάβει το βόρειο τμήμα, γι" αυτό και, όπως ισχυρίστηκε, η περίπτωση της Κύπρου δεν… έχει καμία σχέση με την Κριμαία.  Προχωρώντας ακόμα περισσότερο υποστήριξε πως η τουρκική πλευρά είναι η… μόνη που εκπροσωπεί την νομιμότητα στην Κύπρο μετά το δημοψήφισμα του 2004 για το σχέδιο Ανάν, που απέρριψε υπερήφανα ο κυπριακός λαός.  Το σχέδιο Ανάν, όπως υποστήριξε  χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, είναι η… εγγύηση για την επίλυση του Κυπριακού.

Φυσικά δεν ανέφερε ότι με επίλυση του Κυπριακού βάσει ενός νέου σχεδίου Ανάν, η Τουρκία θα βάλει πόδι στα ενεργειακά κοιτάσματα της μεγαλονήσου, καθώς αυτό είναι το επίμαχο σημείο ένεκα του οποίου η Τουρκία πιέζει συνεχώς να προχωρήσει μια παρόμοιας φύσης επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. 

Όσον αφορά τον ίδιο τον Νταβούτογλου, είναι εντυπωσιακό πως πρόσφατα τουρκικά δημοσιεύματα τον φέρουν να είναι εβραϊκής καταγωγής από τους Εβραίους του Καυκάσου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Τούρκο ιστορικό-ερευνητή, Yalcin Kucuk, (στην Ελλάδα είχε γίνει γνωστός από μια παλιά του συνέντευξη όπου είχε ομολογήσει ότι είχε πάρει μέρος στην εισβολή στην Κύπρο και είχε  αηδιάσει από τις τουρκικές θηριωδίες σε βάρος των αμάχων Ελληνοκυπρίων),  το πραγματικό επίθετο του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, είναι Davudoff,  ενώ το όνομα του, Νταίβιντ, παραπέμπει σε εβραϊκή ρίζα.

Όπως αναφέρεται ενδεικτικό επίσης της εβραϊκής καταγωγής του Νταβούτογλου είναι τα ονόματα της οικογένειας του. Συγκεκριμένα οι δυο κόρες του ονομάζονται, Sefure και Buke και ο εγγονός του Aybike, όλα κλασικά ονόματα των Εβραίων Καραϊτών του Καυκάσου. Η κόρη του Sefure παντρεύτηκε  ένα γνωστό Καραΐτη της οικογένειας των Ozokur, ένα κλασικό επίθετο των Εβραίων Καραϊτών που σημαίνει στην διαλεκτό των Καραϊτών, «Καθαροί Καραϊτες», (Pure Karaite).

Η πεθερά της κόρης του, Ahsen Ozokur, είναι γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της λίστας Forbes και έχει, όπως αναφέρεται, αυτοκρατορική καταγωγή. Τρανή απόδειξη της εβραϊκής της καταγωγής είναι ότι ήταν γραμμένη στην κοινότητα των Εβραίων Σεφαρδίμ της Κωνσταντινούπολης. 

Με τον μεγάλο «φίλο» μας λοιπόν, τον κύριο Αχμέτ Νταβούτογλου, θα έχομε όπως φαίνεται πολύ σύντομα μεγάλα «νταλαβέρια» και πολλά «αλισβερίσια» κατά το τουρκιστί, προς μεγάλη χαρά όλων των… οθωμανολάγνων της Ελλάδας.