Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ενα εκατομμύριο PlayStation 4 πουλήθηκαν σε 24 ώρες



Το καλύτερο ντεμπούτο της ιστορίας του στην αγορά της Βορείου Αμερικής έκανε το PlayStation 4. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Sony, μέσα σε 24 ώρες διατέθηκαν ένα εκατομμύριο κονσόλες.

Aπό την προηγούμενη το βράδυ, σε κάποια κεντρικά πολυκαταστήματα, ενθουσιώδεις gamers δημιούργησαν ουρές, περιμένοντας να φτάσουν τα μεσάνυχτα και να πάρουν πρώτοι στα χέρια τους το νέο PS. H Sony έκανε αγώνα δρόμου τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να εφοδιάσει την αμερικανική αγορά με επαρκή αριθμό συσκευών και να καλύψει την αναμενόμενα μεγάλη ζήτηση, καθώς το PlayStation 4 κυκλοφόρησε πρώτα από όλο τον κόσμο σε ΗΠΑ και Καναδά.

Κίνηση ενδεικτική της προσπάθειας που κάνει η ιαπωνική εταιρεία να επανακτήσει τα πρωτιά στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου τα τελευταία χρόνια και μετά την εμφάνιση του Kinect την πρωτοκαθεδρία στις πωλήσεις κατέχει το Xbox 360 της Microsoft. Εξάλλου, την επόμενη Παρασκευή στις 22 Νοεμβρίου το (νέο) XboxOne κάνει επίσης ντεμπούτο στα καταστήματα των ΗΠΑ και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών. Οπότε και ενόψει των Χριστουγέννων ο πόλεμος μεταξύ των δυο κορυφαίων παιχνιδομηχανών θα κορυφωθεί.

Τις πρώτες ώρες κυκλοφορίας του νέου PlayStation παρατηρήθηκαν, πάντως, προβλήματα με τη σύνδεση στο PS Network, το οποίο εμφανιζόταν να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα εκατοντάδες χιλιάδες αιτήματα ενεργοποίησης των νέων συσκευών και στο «κατέβασμα» της πρώτης αναβάθμισης λογισμικού. Στην πορεία και από το Σάββατο το πρωί η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται. Επίσης, σε κάποια online καταστήματα - όπως το Amazon - αναρτήθηκαν σχόλια καταναλωτών που υποστήριζαν ότι οι κονσόλες που είχαν μόλις προμηθευτεί παρουσίαζαν προβλήματα λειτουργίας.

Η Sony απάντησε άμεσα, υποστηρίζοντας ότι παρακολουθεί από κοντά της αναφορές των χρηστών, αν και υποστήριξε ότι πρόκειται για μεμονωμένα, διαφορετικά περιστατικά, που δεν συνοψίζονται σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. «Ο αριθμός των επηρεαζόμενων συστημάτων αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 0,4% των μονάδων που έχουν αποσταλεί μέχρι σήμερα, ποσοστό που είναι εντός των προσδοκιών μας για το λανσάρισμα ενός νέο προϊόντος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

«Το PS4 σχεδιάστηκε με άξονα την ακλόνητη δέσμευση μας προς τους gamers και είμαστε ενθουσιασμένοι που η αντίδραση των καταναλωτών ήταν τόσο εντυπωσιακή», δήλωσε ο Αντριου Χάουζ, πρόεδρος της Sony Computer Entertainment.