Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Ελάτε "να κατακτήσουμε την στέγη του κόσμου" στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου?



Από τις 2 Οκτωβρίου εντάσσεται η νέα ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Εβερεστ» στο πρόγραμμα προβολών του Πλανητάριου του Ιδρύματος Ευγενίδου?. Η πολυβραβευμένη ταινία θόλου έσπασε κάθε ρεκόρ εισιτηρίων σε όσες χώρες έχει προβληθεί, καθώς δημιουργήθηκε από την πρώτη αποστολή που κατέγραψε βήμα προς βήμα σε ταινία θόλου ΙΜΑΧ την προσπάθεια κατάκτησης της «στέγης του κόσμου».

Η εμπνευσμένη παραγωγή παρακολουθεί την δραματική, αλλά και αληθινή ιστορία κατάκτησης της κορυφής του Έβερεστ, σε ύψος 8.848 μέτρων, λίγες μόνο ημέρες μετά τη περιβόητη τραγωδία του 1996, όταν 8 ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους στην ίδια προσπάθεια. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα στην προσπάθεια κατάκτησης της υψηλότερης κορυφής της Γης από τον άνθρωπο, καταγράφοντας τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ορειβάτες στην πορεία τους προς την κορυφή, καθώς και τις δυσκολίες και τις καταπονήσεις (σωματικές και ψυχικές), με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι.

Η ταινία πετυχαίνει να μεταφέρει στον θεατή συγκλονιστικές εικόνες από το παγωμένο, όσο και εντυπωσιακό βουνό και ταυτόχρονα να αναφερθεί στις σωματικές και διανοητικές ικανότητες ενός ορειβάτη, ενώ αποδεικνύει πως το πνεύμα της αποφασιστικότητας, της αισιοδοξίας και της συντροφικότητας μπορεί να οδηγήσει σε θαυμαστά επιτεύγματα.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα προσεγμένη παραγωγή, που φέρει την υπογραφή της McGillivray Freeman Films, ενώ την μουσική της υπογράφει το διάσημο «σκαθάρι» George Harrison. Την σκηνοθεσία της μεταγλώττισης στα Ελληνικά έκανε η Μαρία Ζερβού, ενώ με τις φωνές τους ντύνουν την ταινία στα Ελληνικά οι ηθοποιοί Στέλιος Μάινας, Θανάσης Κουρλαμπάς, Χρήστος Θάνος, Τζίνη Παπαδοπούλου και Γιάννης Στεφόπουλος.