Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τεχνολογία



Βρετανία: Η τεχνητή νοημοσύνη «σαρώνει» και απειλεί 8 εκατομμύρια εργαζόμενους – Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι

Ανησυχητικά ήταν τα νούμερα και τα στοιχεία που εξέδωσε το Ινστιτούτο Ερευνών Δημόσιας Πολιτικής (IPPR) του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με τη δράση και τις συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης.



Ευρωπαϊκή Ένωση: Ετοιμάζει πρόστιμα για Αpple, Google και Meta

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κομισιόν βρίσκονται οι Apple, Google και Meta καθώς εξετάζεται ο τρόπος δράσης τους και κινδυνεύουν με υψηλά πρόστιμα.



Θρυλική αυτοκινητοβιομηχανία άλλαξε χέρια –Ποιος την απέκτησε

Στην πλήρη εξαγορά των μετοχών της McLaren προχώρησε το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Bahrain, αποτελώντας πλέον το μοναδικό ιδιοκτήτη της βρετανικής φίρμας.

Στα χέρια ενός κρατικού επενδυτικού fund βρίσκεται πλέον η McLaren μετά και την πλήρη εξαγορά των μετοχών της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από την Bahrain Mumtalakat Holding Company.



Νέο αστέρι θα εμφανιστεί στον ουρανό – Συμβαίνει μια φορά κάθε 79 χρόνια

Οι αστρονόμοι, αλλά και όσοι αγαπούν την αστρονομία, είναι σε εγρήγορση για ένα σπάνιο φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 79 χρόνια.



Ένας στους τρεις Έλληνες παραδέχεται ότι δεν ζει χωρίς internet

Oι Έλληνες (σε ποσοστό της τάξης του 96%) ηλικίας 13-74 χρόνων είναι χρήστες internet, συνδέονται κυρίως από το κινητό τους, και περνούν κατά μέσο όρο 2 ώρες «συνειδητοποιημένο χρόνο» την ημέρα online.

Αυτό αποκαλύπτει μεταξύ άλλων, η τελευταία έκδοση της Πανελλήνιας Έρευνας Focus on Tech Life που διεξάγεται από την Focus Bari από το 1995.



Το διαστημικό τηλεσκόπιο Gaia ανακάλυψε δύο ρεύματα άστρων – Σχηματίστηκαν πριν από περισσότερα από 12 δισ. χρόνια

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Gaia του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), ανακάλυψε δύο ρεύματα άστρων, που σχηματίστηκαν πριν από περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια χρόνια.