Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το Ηράκλειο αποκτά «έξυπνες» εφαρμογές



Ένα καινοτόμο σύστημα εφαρμογών για smartphones, tablets κ.α., πρόκειται να εφαρμόσει ο δήμος Ηράκλειου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Το σύστημα θα έχει στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την τουριστική προβολή της πόλης και θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο,

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λότζια μεταξύ του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και του αναπληρωτή διευθυντή του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, Δημήτρη Καφετζόπουλου, παρουσία στελεχών του ΙΤΕ και του δήμου, τέθηκαν οι βάσεις για τη συνεργασία αυτή.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης ευρύτερα η συνεργασία δήμου Ηρακλείου-ΙΤΕ σε θέματα νέων τεχνολογιών, παρεμβάσεων και προγραμμάτων και συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί σύντομα προκειμένου να καθοριστούν το πλαίσιο και οι τομείς υλοποίησης.

Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός τόνισε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, για συνεργασία ενός από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα με διεθνή αναγνώριση και σπουδαία επιτεύγματα, το ΙΤΕ και θα εργαζόμαστε συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή την αξιοποίηση όλων των επιστημονικών Ιδρυμάτων προς όφελος των πολιτών».

Τέλος, επισημάνθηκε ότι οι εφαρμογές αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους κατοίκους του Ηρακλείου και τους επισκέπτες της πόλης, αλλά και από την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς θα βοηθήσουν τους μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία τη πόλης και τα μνημεία της.