Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ετοιμάζει η Samsung δικό της ψηφιακό πορτοφόλι σε απάντηση του Apple Pay;



Χρονιά σημαντικών εξελίξεων για το οικοσύστημα των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου προμηνύεται το 2015, αν μάλιστα ευσταθούν οι εικασίες ότι πολύ σύντομα στο παιχνίδι πρόκειται να μπει πιο ενεργά και η Samsung, παρουσιάζοντας το δικό της ψηφιακό πορτοφόλι, αντίστοιχο του Apple Pay.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται να παρουσιαστεί μαζί με το Galaxy S6 την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης. Μάλιστα, όπως αναφέρει το SamMobile.com, η κορεατική εταιρεία συνεργάζεται με τη Visa για το λανσάρισμα του Samsung Pay.

Πάντως και εφόσον η πληροφορία του συνήθως ενημερωμένου γύρω από τα θέματα της Samsung site αποδειχτεί σωστή, δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι δυο εταιρείες συνεργάζονται στο θέμα των ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.

Πριν από δυο χρόνια και πάλι στο MWC της Βαρκελώνης είχαν από κοινού ανακοινώσει τη λύση ενσωμάτωσης σε κάποια smartphones της Samsung ενός ξεχωριστού τσιπ, όπου μπορούν να αποθηκεύονται με ασφάλεια τα στοιχεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Η λύση αυτή δεν προχώρησε, αφού στο μεταξύ επικράτησε το SIM-based μοντέλο, το οποίο πλέον φαίνεται ότι υποχωρεί μπροστά στην τεχνολογία Host Card Emulation και την αξιοποίηση της ευελιξίας που προσφέρει το Cloud.

Σύμφωνα με κάποιες από τις προβλέψεις, το νέο κορυφαίο Galaxy της σειράς S θα ενσωματώνει 64-bit επεξεργαστή, 5,1 (ή και 5,5) ιντσών Quad HD Super AMOLED οθόνη, κάμερα με αισθητήρα 20 Megapixels και σύστημα οπτικής σταθεροποίησης στην πίσω πλευρά και δεύτερη με αισθητήρα 5 Megapixels (f/1.8) στη μπροστινή όψη. Μάλλον θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις χωρητικότητας 32, 64 και 128 Gb. 

Ακόμα το Galaxy S6 λέγεται ότι θα υποστηρίζει ασύρματη και ταχεία φόρτιση, η μπαταρία του θα είναι των 2.550 mAh, η οθόνη θα προστατεύεται από Gorilla Glass 4 και θα έχει προδιαγραφές LTE Cat 6, για υψηλότερες ταχύτητες σύνδεσης στα 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Είναι πιθανό να εφοδιαστεί με νέο αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος θα λειτουργεί και για την επιβεβαίωση των ανέπαφων πληρωμών.

Δεν αποκλείεται δε, να έχει οθόνη με κυρτό τελείωμα στη μια της πλευρά, όπως το εντυπωσιακό Galaxy Note Edge.