Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οι Έλληνες είναι οι πιο "ζημιάρηδες" κάτοχοι smartphones



Το 40% των Ελλήνων, που κατέχουν κινητά τηλέφωνα smartphones, την τελευταία διετία έχουν προκαλέσει ζημιές στις συσκευές τους σύμφωνα με έρευνα της Square Trade.

Όπως αναφέρει το e-pcmag, gr, η Square Trade, ηγέτιδα στην παροχή συμβολαίων  προστασίας  ηλεκτρονικών συσκευών, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια πελάτες διεθνώς, τα στοιχεία έρευνας, που καταδεικνύει ότι την τελευταία διετία οι κάτοικοι των χωρών του μεσογειακού Νότου -με προεξάρχοντες τους Έλληνες- αναγκάστηκαν να αντικαταστήσουν ή να επισκευάσουν τα κατεστραμμένα τους smartphones, σε ποσοστό περίπου 40% των κατόχων.

Η πανευρωπαϊκή έρευνα που διεξήγαγε επί δύο χρόνια η εταιρεία, κατατάσσει στο βάθρο των πιο "ζημιάρηδων" τους Έλληνες με ποσοστό 40%, τους Ιταλούς με ποσοστό (39,8%) και τους Ισπανούς με ποσοστό 38,9%.

Ακολουθούν η Νορβηγία (37,8%), η Μ. Βρετανία (37,2%) και η Ιρλανδία (37%). Περίπου ο ένας στους τρεις παθόντες περίμενε τουλάχιστον επί 7 ημέρες για να επισκευαστεί η συσκευή του.

Αντίθετα, οι πιο προσεκτικοί ανάμεσα στις 18 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, αναδεικνύονται οι Βέλγοι και οι Πολωνοί, με ποσοστά κάτω του 25% των κατόχων smartphones.