Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

τεστ αίματος



Διάγνωση καρκίνου με απλό τεστ αίματος από Έλληνα επιστήμονα

Ένας Έλληνας ερευνητής της διασποράς, σε συνεργασία με Ευρωπαίους επιστήμονες, ανέπτυξε ένα πολύ απλό τεστ αίματος που μπορεί να διαγνώσει μέχρι και οκτώ διαφορετικές μορφές καρκίνου, καθώς ανιχνεύει πολλαπλά μικρά τμήματα του DNA των καρκινικών όγκων που κυκλοφορούν στον οργανισμό.



Νέο τεστ αίματος ανιχνεύει το DNA από 8 είδη καρκίνου

Ελπιδοφόρα νέα!

Ευρωπαίοι επιστήμονες - μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας ερευνητής της διασποράς- ανέπτυξαν ένα απλό τεστ αίματος που μπορεί να διαγνώσει οκτώ διαφορετικές μορφές καρκίνου, ανιχνεύοντας πολλαπλά μικρά τμήματα του DNA των καρκινικών όγκων που κυκλοφορούν στον οργανισμό.



Νέο τεστ αίματος εντοπίζει τα παιδιά που έχουν αλλεργία στα φιστίκια

Το τεστ δημιουργήθηκε από Βρετανούς επιστήμονες και εντοπίζει με ευκολότερο, φθηνότερο και ανώδυνο τρόπο τα παιδιά που έχουν αλλεργία στα φιστίκια.

Ουσιαστικά, αναζητά βιοδείκτες τους οποίους απελευθερώνουν τα λευκά ανοσο-κύτταρα του αίματος, έχει ποσοστό επιτυχίας 98% στις διαγνώσεις, όπως έδειξε η δοκιμή του σε 174 παιδιά.



Νέο τεστ αίματος προβλέπει τον καρκίνο του παγκρέατος

Ένα τεστ αίματος για τη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος σε πρώιμο στάδιο ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο διακεκριμένος ελληνικής καταγωγής καθηγητής ογκολογίας του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς Νικ Παπαδόπουλος.



Καρκίνος του προστάτη: Νέο 3-σε-1 τεστ αίματος επιτρέπει θεραπεία πολύ μεγαλύτερης ακρίβειας – Τι λένε οι ειδικοί

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο στο Λονδίνο και το Royal Marsden NHS Foundation Trust ανέπτυξαν μια νέας μορφής εξέταση αίματος, η οποία πιστεύεται ότι θα φέρει επανάσταση στη θεραπεία του προχωρημένου καρκίνου του προστάτη μέσω της χρήσης φαρμάκων ακριβείας, σχεδιασμένων να στοχεύουν συγκεκριμένες μεταλλάξεις στα γονίδια BRCA.



Μεγάλη ανακάλυψη: Τεστ αίματος «προβλέπει» τον καρκίνο - Και Ελληνες στα πειράματα

Επιστήμονες στη Βρετανία -μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες- ανέπτυξαν ένα νέο τεστ αίματος (υγρής βιοψίας) που μπορεί να προβλέψει την υποτροπή του καρκίνου των πνευμόνων, έως ένα έτος προτού η ασθένεια είναι δυνατό να ανιχνευθεί με ακτινογραφίες και τομογραφίες ή προκαλέσει τα οποιαδήποτε σωματικά συμπτώματα.