Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης 2017 στο CERN



Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης 2017 στο CERN (Summer Student). Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για φοιτητές και φοιτήτριες Summer Student του CERN είναι περισσότερο από μία πρακτική εργασία. Είναι η ευκαιρία που αναζητούν πολλοί για να ενταχθούν στο δυναμικό του CERN στη Γενεύη και να εργαστούν στα πιο σημαντικά έργα με επιστήμονες από όλο τον κόσμο. 

 
Πιο συγκεκριμένα οι πρακτικά ασκούμενοι θα παρακολουθήσουν διαλέξεις, θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του CERN και θα λάβουν μέρος σε συζητήσεις και εργαστήρια με επιστήμονες που είναι ηγέτες στους τομείς τους. 
 
Για να υποβάλετε αιτήσεις για τα παρακάτω προγράμματα πρακτικής άσκησης: 
 
Openlab Student CERN 2017 
 
 Για προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών, Επιστήμης των Υπολογιστών -Πληροφορικής, Μαθηματικών ή Φυσικής με ισχυρό υπόβαθρο στους Η/Υ. Οι φοιτητές θα εργαστούν σε προχωρημένο έργο πληροφορικής για δύο ολόκληρους μήνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική άσκηση 9 εβδομάδων (Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2017), παρακολούθηση IT διαλέξεων ειδικά προετοιμασμένες από ειδικούς του CERN και άλλων ιδρύματων, επισκέψεις στους επιτυχαντές και περιοχές πειραμάτων του CERN καθώς και επισκέψεις σε εταιρίες. To πρόγραμμα προσφέρει επίδομα 90 ελβετικών φραγκων την ημέρα, έξοδα ταξιδίων, ασφάλιση υγείας, βοήθεια στην εύρεση στέγης. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Φεβρουαρίου 2017 
 
Summer Student CERN 2017 Για προπτυχιακός φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών, Επιστήμης των Υπολογιστών -Πληροφορικής, Μαθηματικών ή Φυσικής. Οι φοιτητές θα εργαστούν για περίοδο 6 εβδομάδων σε ένα τεχνικό έργο, θα παρακολουθήσουν διαλέξεις στο CERN και θα συμμετέχουν σε εργαστήρια. Προσφέρεται επίδομα διαβίωσης, έξοδα ταξιδίων, ασφάλιση υγείας και βοήθεια στην εύρεση στέγης.