Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Απόδραση στο Καρπενήσι



 Η διαδρομή μέχρι τη Λίμνη Κρεμαστών -τη μεγαλύτερη τεχνητή της χώρας- και η επίσκεψη στο φαράγγι Πάντα Βρέχει.

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΣ: Γιατί θα χορτάσεις πράσινο, εκδρομές και... τσίπουρο. Επίσης αποτελεί την ιδανική βάση για να δεις τα πανέμορφα αυθεντικά χωριά της τριγύρω περιοχής.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ:Θα εξερευνήσεις την πόλη. Ξεκίνησε από την κεντρική Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, περπάτησε στην κεντρική Ζηνοπούλου και τη Καρπενησιώτη με τα πολλά καταστήματα και café-bars και αφέσου στα κάθετα γραφικά δρομάκια. Θα εκδράμεις στην ευρύτερη περιοχή και τους οικισμούς της. Σου συστήνω την διαδρομή προς Προυσό, όπου θα συναντήσεις τους ιστορικούς Καρυσχάδες, το κατάφυτο Βουτύρο, το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό, καθώς και τα περίφημα Πατήματα της Παναγίας (7 πατήματα πάνω σε βράχο που πιστεύεται πως είναι της Θεοτόκου). Ένα από τα must do του Μεγάλου Χωριού είναι αναμφισβήτητα το Γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη, που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Άλλα χωριά που αξίζει να δεις είναι η πετρόκτιστη Δομνίστα, το γραφικό Κρίκελλο και τα κουκλίστικα Φιδάκια. 

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ: Οδικώς μέσω της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας θα βρεθείς στο Καρπενήσι σε περίπου 4 ώρες (298 χλμ. από Αθήνα). Διαφορετικά υπάρχουν και τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, με τιμή εισιτηρίου στα €25 (τηλ. ΚΤΕΛ Καρπενησίου: 22370 80013).