Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ποιοι σταρ έχουν προκαλέσει φασαρίες στον… αέρα;



Ίσως να φταίει το άγχος της πτήσης, ίσως η νευρικότητα του ταξιδιού, ίσως και τίποτα. Κάποιοι διάσημοι καλλιτέχνες, πάντως, έχουν ζήσει πτήσεις που θα τις θυμούνται για πολύ καιρό…
Πρόσφατα, η τραγουδίστρια των Cranberries, Dolores O"Riordan, συνελήφθη μετά από κατηγορίες επίθεσης σε μέλος του προσωπικού της αερογραμμής που ταξίδευε, κατά τη διάρκεια υπερατλαντικής πτήσης, και στον αστυνομικό που προσπάθησε να τη συλλάβει. Απομακρύνθηκε από το αεροπλάνο από το προσωπικό, ενώ στη συνέχεια συνοδεύτηκε στο νοσοκομείο, όπου και αφέθηκε ελεύθερη. Η αεροσυνοδός που διαπληκτίστηκε με τη διάσημη τραγουδίστρια τραυματίστηκε στο πόδι και ο λόγος, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι ότι η Dolores O"Riordan δεν υπάκουσε στις εντολές να καθίσει στη θέση της και να δέσει τη ζώνη της όταν έπρεπε.

Αυτό, όμως, δεν είναι το μοναδικό περιστατικό διασημότητας που προκαλεί φασαρίες εν ώρα πτήσης. Ο Alec Baldwin το 2011 είχε ανάλογες φασαρίες με την American Airlines όταν αρνήθηκε να κλείσει το κινητό του, θέλοντας να συνεχίσει να παίζει παιχνίδια –λίγο μετά, μάλιστα, δημιουργήθηκε και η ανάλογη καμπάνια στο twitter: #letAlecPlay.
Στην περίπτωση του σκηνοθέτη Kevin Smith τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, αφού ο ίδιος δεν προέβη σε κάποια ενέργεια που να προκαλέσει, αλλά η ίδια η εταιρία, η Southwest Airlines, 4 χρόνια πριν, του ζήτησε να κατέβει από το αεροπλάνο καθώς το βάρος και το μέγεθός του αποτελούσαν ζητήματα ασφαλείας. Ο Smith φυσικά δεν το άφησε έτσι και χρησιμοποιώντας το twitter ξεκίνησε αγώνα δυσφήμισης της συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία τελικά τον αποζημίωσε. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι μετά το συμβάν, ο διάσημος σκηνοθέτης έχασε 30 κιλά, ακολουθώντας σωστή διατροφή και άσκηση.

Ο τραγουδιστής Billie Joe Armstrong των Green Day είχε ένα ανάλογο επεισόδιο, όταν απομακρύνθηκε το 2011 από το αεροπλάνο επειδή… φορούσε πολύ χαμηλά το παντελόνι του, από την ίδια αεροπορική και στο ίδιο δρομολόγιο με τον Kevin Smith. Η κατάληξη ήταν η ίδια: ο τραγουδιστής έκανε σχόλια στο twitter και η αεροπορική του ζήτησε συγγνώμη.
Τον Αύγουστο του 2011, το κάλεσμα της φύσης ήρθε σε κακή στιγμή στον Gerard Depardieu, όταν την ώρα της απογείωσης και μετά από καθυστέρηση, ο διάσημος ηθοποιός θέλησε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα. Οι αεροσυνοδοί δεν του επέτρεψαν να σηκωθεί και μετά από παρότρυνση του επίσης ηθοποιού Edouard Baer, ο Depardieu ούρησε μέσα σε ένα μπουκάλι, χάνοντας λίγο το στόχο και λερώνοντας το πάτωμα. Παρ’ όλο που προσφέρθηκε να το καθαρίσει ο ίδιος, η αεροπορική τον απομάκρυνε από το αεροπλάνο, μαζί με το μπουκάλι του.

Πίσω στο 1998, η Cathay Pacific απαγόρευσε στον Liam Gallagher των Oasis να ξαναταξιδέψει με τη συγκεκριμένη αεροπορική, μετά από το συμβάν που προκλήθηκε με αφορμή ένα… ψωμάκι. Κάποιοι λένε ότι ήταν το σχήμα του ψωμιού που αναστάτωσε τον Gallagher, άλλοι λένε ότι η συμπεριφορά του προκλήθηκε από το γεγονός ότι δεν είχε «ειδική» αντιμετώπιση από την εταιρία. Απ’ ό,τι φαίνεται, τα μέλη των Oasis γενικότερα δεν σταματούσαν να καπνίζουν, πετούσαν αντικείμενα κι έβριζαν τις αεροσυνοδούς, ενώ ο Gallagher απείλησε τον πιλότο με το ίδιο το ψωμάκι και μάλιστα αλειμμένο με… βούτυρο.
Όπως είναι φυσικό, οι Oasis κατέληξαν εκτός αεροπλάνου και ο διάσημος τραγουδιστής και μουσικός δήλωσε ότι την επόμενη φορά προτιμά να περπατήσει ως την Αυστραλία, παρά να πετάξει με τη συγκεκριμένη εταιρία.