Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τέσσερις συμβουλές για να μην χρειαστεί να ξανακάνετε δίαιτα



Μπορεί η απώλεια των παραπάνω κιλών που έχετε να φαίνεται μια «επίπονη» και δύσκολη διαδικασία, όμως είναι στο χέρι σας να κάνετε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Σε αρκετές περιπτώσεις, το να χάσετε μερικά κιλά δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνετε αυστηρές δίαιτες πείνας ή να ακολουθήσετε ένα τρομερό πρόγραμμα διατροφής.

 

Με σωστή οργάνωση και θέληση, η απώλεια κιλών μπορεί να γίνει μια απλή διαδικασία.

Καταγράψτε τις συνήθειές σας: Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί τρώτε παραπάνω απ’ όσο πρέπει. Κρατήστε για μερικές εβδομάδες ένα ημερολόγιο του τι και πότε τρώτε και μετά προσπαθήστε να το αξιολογήσετε. Εάν αγχώνεστε με τη δουλειά και το ρίχνετε στα σουβλάκια κάθε βράδυ, είστε από εκείνους που τρώνε από άγχος. Για άλλους ανθρώπους, το φαγητό μπορεί να αποτελεί τη «λύση» για την πλήξη, τη θλίψη ή τη μοναξιά -υπάρχουν μια σειρά από λόγους για τους οποίους τρώμε, εκτός από την πείνα. Προσπαθήστε να ανακουφίσετε με άλλο τρόπο αυτά τα συναισθήματα και μετά θα μπορείτε να βελτιώσετε και τις διατροφικές σας συνήθειες.

Μια σωστή αρχή: Θα πρέπει οπωσδήποτε να τρώτε πρωινό. Ο οργανισμός σας είναι χωρίς τροφή όλη τη νύχτα και το να παραλείψετε το πρωινό σημαίνει ότι το σώμα σας θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τα αποθέματα λίπους, διότι πιστεύει ότι δεν θα του δοθεί τροφή. Εφόσον ακολουθήσετε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, θα χάσετε φυσικά μερικά περιττά κιλά, καθώς το σώμα σας θα αρχίσει να σας «εμπιστεύεται» ξανά. Αλλά αν τη μία τρώτε πολύ και την άλλη πεινάτε, ο οργανισμός σας θα τα χάσει.

 

Μη λιμοκτονείτε: Πάρα πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι τρώγοντας λιγότερο, θα χάσουν βάρος. Όμως, η έλλειψη φαγητού, έχει άμεσο αντίκτυπο στο μεταβολικό ρυθμό μας και αν τον καταστρέψουμε, θα αρχίσουμε να παίρνουμε βάρος με το που θα ξεκινήσουμε να ξανατρώμε σωστά. Αν δεν τρώμε τα κατάλληλα τρόφιμα -ειδικά πρωτεΐνη- θα μειωθούν οι αποθήκες των μυών μας, που καίνε το περιττό λίπος κατά τη διάρκεια του ύπνου μας.

Μη στερείστε τροφές: Το να στερείστε ορισμένες τροφές, κάνει πιο πιθανό το να σας λείπουν πολύ και στη συνέχεια να το παρακάνετε τρώγοντας παραπάνω από αυτές. Επιτρέποντας στον εαυτό σας να τρώει με μέτρο γλυκά και λιχουδιές, θα κάνετε τον ενθουσιασμό να μειώνεται.