Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ψηλότερη χωρίς να φορέσετε τακούνια...



Οι Ελληνίδες δε φημίζονται και για το ύψος τους. Και είναι προφανές ότι να αδυνατίσεις γίνεται, αλλά να γίνεις ψηλότερη είναι φυσικώς αδύνατο, εκτός και αν βρίσκεσαι στο στάδιο της εφηβείας.

Γράφει η blogger Στεφανία Καπετανίδου

Παρόλα αυτά βλέπεις την θετική πλευρά και δεν αφήνεις το ύψος να σταθεί εμπόδιο στο στυλ σου. Με τους κατάλληλους συνδυασμούς, αξεσουάρ και χρώματα μπορεί να μην φτάσεις το ύψος του Φασούλα, παρ’ όλα αυτά θα καταφέρεις να δείχνεις ψηλότερη.

Ιδού λοιπόν κάποια έξυπνα fashion tips και tricks που θα ανορθώσουν το ανάστημα μας.

1. Ναι στις ψηλόμεσες φούστες

Μπορεί να τις αποφεύγουμε στην καθημερινότητα μας, καθώς θεωρούμε πως προσδίδει μια πιο αυστηρή πνοή στο look μας και δεν είναι «για κάθε ώρα». Παρ’ όλα αυτά είναι ιδανικές για να φαινόμαστε πιο ψηλές και αδύνατες. Όμως, δώσε προσοχή στον τρόπο που θα την φορέσεις. Επέλεξε ένα κοντό top ή βάλε την μπλούζα από μέσα. Επίσης, απέφυγε παπούτσια με λουρί στον αστράγαλο, γιατί θα αδικήσει την εικόνα των ποδιών σου.

2. Μην φοβηθείς τα midi φορέματα

Καλό θα ήταν να περιορίσουμε τα maxi φορέματα και να κάνουμε φέτος μια επένδυση σε midi φορέματα και φούστες. Τόλμησε το! Όσο και να θεωρείς πως είναι αποκλειστικά για τις ψηλές, τα midi υφάσματα κολακεύουν τα πόδια σου και ας μην είναι αυτά δίμετρα. Άναλογα με την εποχή, μπορείς να τα συνδυάσεις με ψηλοτάκουνα πέδιλα ή ankle boots ή με φλατ πένδιλα και sneakers σε off-duty περιστάσεις.

3. Προσοχή στις παντελόνες

Αν λοιπόν νιώθεις ότι σου λείπουν λίγοι πόντοι επέλεξε παντελόνες με ψηλή μέση και φαρδιά, μακριά μπατζάκια που θα καλύπτουν τα παπούτσια σου. Μπορείς να τονίσεις την μέση σου με ένα stretch top και να προσθέσεις μια λεπτή ζώνη που θα απογειώσει το look σου.

4. Ναι στην μονοχρωμία

Είναι γεγονός πως το look της μονοχρωμίας δίνει επιμήκυνση στο σώμα μας. Σαφώς, μπορείς να κινηθείς στο chic μαύρο , αλλά αυτό δεν σε αποτρέπει από το να επιλέξεις και έντονα χρώματα, αρκεί τα κομμάτια που αποτελούν το outfit σου να εφαρμόζονται αρμονικά. Προτίμησε τις πιο σκούρες αποχρώσεις στο κάτω μέρος του σώματος σου και τις φωτεινότερες στο επάνω, με αποτέλεσμα να τραβήξεις τα βλέμματα στο συμφέρον σημείο.

5. Ναι στις μπλούζες με V

Οι μπλούζες αυτές ανεβάζουν το σημείο εστίασης και έτσι μοιάζει πιο αδύνατο το πάνω μέρος του σώματος σου. Φρόντισε η λαιμόκοψη σε σχήμα V να μην είναι υπερβολικά βαθιά και έτσι το outfit σου χάσει τον chic χαρακτήρα του.

6. Μακριά από τις οριζόντιες γραμμές

Απέφυγε αυτά τα ρούχα από την γκαρνταρόμπα σου. Μαγνήτισε το ενδιαφέρον σου με κατακόρυφα μοτίβα , που θα τονίζουν την καθετότητα του σώματος σου και θα προκαλούν την επιμήκυνση του.

7. Όχι στα γυρισμένα μπατζάκια παντελονιού

Μην ξεχνάς πως θέλεις να δημιουργείς μια μακριά γραμμή με όσο το δυνατόν λιγότερες «διακοπές» στο μάτι. Για τον λόγο αυτόν προτίμησε το παντελόνι να φτάνει μέχρι το τελείωμα των ποδιών σου.

8. Εστίασε και στα κολιέ

Προτίμησε αξεσουάρ που κρέμονται κατά μήκος του σώματος σου. Ένα μακρύ κολιέ θα τονίσει τον κάθετο άξονα, ενώ τα τσόκερς που θερίζουν στην καθημερινή πλέον εμφάνιση των κοριτσιών, χαλάνε την ψιλόλιγνη ψευδαίσθηση.

9. Όχι στις μεγάλες τσάντες

Πρόσεχε μήπως η υπερβολή στο μέγεθος της τσάντας σε κάνει να παρομοιαστείς με πρωτάκι που η σχολική τσάντα του φαίνεται να ζυγίζει περίπου όσο αυτό. Επέλεξε μικρές στυλάτες τσάντες που εναρμονίζονται με το σωματότυπο σου.

10. Κοντά μαλλιά ή κότσος

Καλή ιδέα θα ήταν να τολμήσεις φέτος τα κοντά μαλλιά που έχουν ως αποτέλεσμα να σε κάνουν να φαίνεσαι ψηλότερη. Αν πάλι δεν θέλεις να το εφαρμόσεις (που πράγματι είναι δύσκολη απόφαση), πιάσε έναν όρθιο κότσο ή μια ψιλή αλογοουρά που θα σου προσθέσει σίγουρα μερικούς πόντους.