Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έτσι Θα Διατηρήσετε την Τέντα σας Καθαρή!



Παρατείνετε το χρόνο ζωή της τέντας με αυτές τις συμβουλές.

Κάθε φορά που αμελείτε το καθάρισμα και τη συντήρηση της τέντας σας, «κόβετε» χρόνια από τη διάρκεια ζωής της. Για να την κρατήσετε ζωντανή και λειτουργική για πολλά, πολλά χρόνια, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας.

1. Φροντίστε να διατηρείτε καθαρές τις τέντες σας Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε το σάπισμα του πανιού. Για να το καταφέρετε, δεν έχετε παρά να απομακρύνετε τους λεκέδες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μαζέψτε, λοιπόν, οτιδήποτε πέφτει πάνω στην τέντα σας, όπως στάχτη, περιττώματα πουλιών, φύλλα ή ακόμη και την σκόνη η οποία μπορεί σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες να διαβρώσει την ποιότητα των πανιών. Επίσης, οι λεκέδες που έχουν μείνει στο ύφασμα της τέντας αρκετό χρόνο μπορεί εύκολα να μετατραπούν σε μούχλα. Το ίδιο μάλιστα ισχύει και για το νερό της βροχής όταν λιμνάζει σε αυτή μιας και τεντώνει και φθείρει τα νήματα του πανιού ενώ ενισχύει τις πιθανότητες εμφάνισης μούχλας.

Είναι σημαντικό να απομακρύνετε άμεσα τους λεκέδες από την επιφάνεια της τέντας σας.

Είναι σημαντικό να απομακρύνετε άμεσα τους λεκέδες από την επιφάνεια της τέντας σας.

 

 

2. Ο σωστός καθαρισμός Η σκόνη και τα στίγματα φεύγουν με απαλό βούρτσισμα. Για τους επίμονους λεκέδες, περάστε το τεντόπανο με την ηλεκτρική σκούπα. Για να πλύνετε την τέντα σας, χρησιμοποιήστε μια σκούπα και ένα ουδέτερο απορρυπαντικό και τρίψτε την με κρύο ή χλιαρό νερό (30-40 βαθμούς). Προσοχή: αποφύγετε το ζεστό νερό γιατί μπορεί να συρρικνώσει τις ίνες του υφάσματος.

Καθαρίστε την τέντα σας με χλιαρό νερό κι ένα ουδέτερο απορρυπαντικό.

Καθαρίστε την τέντα σας με χλιαρό νερό κι ένα ουδέτερο απορρυπαντικό.

3. Προστατέψτε την από τη μούχλα Για να μείνει η τέντα σας καθαρή για περισσότερο χρονικό διάστημα, περάστε την με ένα διαφανές υλικό υγρής σιλικόνης σε σπρέι (θα το βρείτε στα χρωματοπωλεία). Αυτό δημιουργεί μια αδιάβροχη επίστρωση που προστατεύει τις τέντες από τη μούχλα και τη βρομιά και θα αποτρέψει εκείνες τις σταγόνες που κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης διαπερνούν το πανί. Τέλος, να θυμάστε ότι η εργασία αυτή πρέπει να γίνει όταν η τέντα σας είναι στεγνή και όταν έχει ηλιοφάνεια μιας και θα πρέπει να μείνει ανοιχτή στον ήλιο για να στεγνώσει.

Αφού περάστε την τέντα σας με σιλικόνη, αφήστε την να στεγνώσει καλά.

Αφού περάσετε την τέντα σας με σιλικόνη, αφήστε την να στεγνώσει καλά.