Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

4 tips για να παραμένει το σπίτι καθαρό!



Νιώθετε εξαντλημένες από τις δουλειές του σπιτιού; Παρόλο που όλη μέρα συγυρίζετε, το σπίτι σας συνεχίζει να είναι ακατάστατο;

Δείτε, λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε:

1.Τοποθετήστε μικρά χαλάκια εκτός και εντός της εξώπορτας: Τα περισσότερα σπίτια έχουν το κλασσικό χαλάκι «καλωσορίσματος», εμείς θα σας προτείναμε να βρείτε άλλο ένα μικρό και γουστόζικο ώστε να μπει από τη μέσα πλευρά. Να είσαστε σίγουρες πως η περισσότερη σκόνη θα μείνει εκτός σπιτιού... και το πάτωμα θα γυαλίζει για περισσότερες μέρες.

2. Μουσικό παιχνίδι: Επιλέξτε το αγαπημένο σας μουσικό κομμάτι και κάντε διαγωνισμό με τα παιδιά ή τον σύντροφό σας για το ποιος θα συμμαζέψει πιο πολλά αντικείμενα μέχρι τη λήξη του. Όσο για το έπαθλο του νικητή; Η επιλογή δική σας!

3. Τα αντικείμενα... πριν από τον ύπνο: Ζητήστε από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας να μαζεύουν 2-3 προσωπικά αντικείμενά τους πριν πάνε για ύπνο. Για παράδειγμα, τα παιδιά σας μπορούν να επιστρέφουν κάποια παιχνίδια στη θέση τους, ενώ ο σύντροφός σας να πετάει στην ανακύκλωση τις εφημερίδες του. Έτσι κάθε πρωί το σπίτι θα είναι καθαρό και εσείς ξεκούραστη.

4. Υπόθεση κουζίνα: Είναι απόλυτα φυσικό να υπάρχουν άπλυτα ποτήρια και πιάτα παρατημένα από εδώ και από εκεί, ιδιαίτερα όταν στο σπίτι κυκλοφορούν παιδιά. ΄΄Εκπαιδεύστε΄΄ τους όλους να βάζουν τα άπλυτα στο νεροχύτη ή το πλυντήριο, καθώς και να μάθουν μέσα στη μέρα να χρησιμοποιούν ένα και μόνο ποτήρι. Εσείς φροντίστε να καθαρίζετε τις εστίες της κουζίνας αφού τελειώσετε με το μαγείρεμα και έτσι απλά η εικόνα της κουζίνα θα δίνει μία αίσθηση καθαριότητας.