Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τι θέλει ο Σαμαράς στο Άγιο Όρος;



Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται το Σαββατοκύριακο το Αγιο Όρος.

Του Σταύρου Ζαγκανά/briefingnews.gr

Τον κο Σαμαρά θα υποδεχθεί ο Αγιος Πρώτος με την Iερά Eπιστασία και ηγουμένους των μοναστηριών και θα διανυκτερεύσει στις Καρυές.

Την Κυριακή uα επισκεφθεί τη Μονή Ιβήρων και Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Προφανώς ο χρόνος που διαθέτει δεν είναι ικανός ώστε να μπορέσει να επισκεφθεί και άλλα ιστορικά μοναστήρια με δραστηριότητα και παρουσία ουσιαστική τις ημέρες της κρίσης για τον ελληνικό λαό.

Είναι βέβαια γνωστή η παράταξη της ΝΔ για να τα πατριωτικά της και θρησκευτικά αισθήματα.

Άγνωστο το πώς οργανώθηκε ή προτάθηκε η επίσκεψή του στο Αγιο Ορος.

Παρ’ όλα αυτά οι προηγούμενες ημέρες μας αποδεικνύουν περίτρανα ότι όλα τα κόμματα με σημαντικό ποσοστό εκλογικής δύναμης κάνουν τις επαφές τους και με την Ιερά Κοινότητα και την Εκκλησία της Ελλάδας προφανώς και λόγω εκλογών, αλλά κυρίως -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ- για ν «αγγίξουν» και το πολύ μεγάλο θέμα που λέγεται εκκλησιαστική περιουσία ή και φορολόγηση αυτής.

Σίγουρα θα θέλαμε τον όποιο έλληνα πρωθυπουργό που ηγείται μίας ορθόδοξης χώρας να τρέφει θετικά συναισθήματα προς την Εκκλησία και τα μοναστήρια της -τα οποία σημειωτέον έχουν πραγματικά σταθεί δίπλα στον έλληνα πολίτη- και να απλώνει το χέρι προς τις πνευματικές μορφές αυτού του τόπου. 

Πάντα σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο κος Σαμαράς ένιωσε παράλληλα την ανάγκη να επισκεφθεί το Άγιο Όρος το διήμερο για να προσευχηθεί και να ηρεμήσει ενόψει της δύσκολης πολιτικής συνέχειας...