Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Λοβέρδος και ξερό ψωμί



Μετά την επίσκεψη του υπουργού παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας σειρά είχε και η εθνική ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Στην πρώτη του επίσκεψη  σε περιοχές όπου κατοικεί συμπαγής ελληνικός μειονοτικός πληθυσμός τον υπουργό υποδέχθηκαν με παραδοσιακές στολές κι εθνικά σύμβολα μαθαίνουμε.
Η αλήθεια είναι ότι ο κύριος υπουργός έχει αρχίσει για τα καλά τον προεκλογικό του αγώνα προσπαθώντας να φαίνεται παντού. Όμως ποιο είναι το αποτέλεσμα των ταξιδιών του ; Έχει κάποιο αποτέλεσμα το γεγονός του ότι επισκέπτεται ξεχασμένους, μειονότητες και ευαίσθητες περιοχές ; Ή τσάμπα πάει κι έρχεται .

Συγνώμη κύριε υπουργέ αλλά θα ήθελα πολύ να πιστέψω στις αγαθές προθέσεις των επισκέψεών σας  αλλά δε μπορώ.
Και δε μπορώ γιατί δε με αφήνουν τα πασαλείμματα που κάνει κατά διαστήματα το υπουργείο σας και η συμπεριφορά σας .
Θα σας θυμίσω μόνο τι ακριβώς κάνατε όταν επισκεφθήκατε το Καστελόριζο το Σεπτέμβριο. Πως αντιμετωπίσατε τα προβλήματα των μαθητών και πόσο προσβάλατε μια καθηγήτρια μητέρα 3 παιδιών στο σχολείο του Καστελόριζου. Δεν θα διατυπώσω τον προβληματισμό
μου θα σας αναφέρω μόνο τον σχολιασμό μιας μαθήτριας της Τρίτης Λυκείου για εσάς:
«Ο κύριος υπουργός ήρθε είδε και απήλθε. Δεν ήρθε να ακούσει ,ήρθε μόνο να βγάλει το λόγο του και να φύγει. Ήρθε να πει αυτά που ήθελε να ακούσει ο ίδιος. Δεν άφησε κανέναν να μιλήσει ,ούτε να εκφράσει τους προβληματισμούς μας . Για μας είναι σαν να μην ήρθε ».