Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Για την ελληνίδα μάνα ούτε κουβέντα



Η ελληνίδα μάνα είναι το μεγαλύτερο θύμα της κρίσης στην χώρα μας και αυτό δεν δέχεται αμφισβήτηση .Η μάνα και σύζυγος που σήμερα χτυπιέται ανελέητα από την υφιστάμενη κατάσταση είναι η ηρωίδα της ελληνικής πραγματικότητας και γι αυτό δεν ακούσαμε ποτέ κανένα κόμμα καμία κυβέρνηση κανέναν πρωθυπουργό ,να μιλάει ειδικά για την ελληνίδα μάνα.
Της Μαρίας Γιαχνάκη

Αυτήν που το πρωί ξυπνά πιο νωρίς από όλους στην οικογένεια για να ετοιμάσει το πρωινό . Αυτήν που μόλις φύγει και ο τελευταίος από το σπίτι για δουλειά ή για αναζήτηση δουλειάς για το σχολείο ή για το πανεπιστήμιο πάει στο εικονοστάσι του σπιτιού για να προσευχηθεί στην Παναγιά να της δώσει δύναμη να αντιμετωπίσει την ημέρα της. Να παρακαλέσει για την υγεία των παιδιών της και την ειρήνη σε όλο τον κόσμο.
Αυτή  την ελληνίδα μάνα που πολλές φορές προσποιείται ότι όλα πάνε καλά για να μην αγχώνει τους υπόλοιπους στην οικογένεια ώσπου να βρει εκείνη λύσεις .
Αυτήν την ελληνίδα μάνα που πρέπει μέχρι τις 8 το πρωί να έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις του σπιτιού και να φύγει αγχωμένη για τη δουλειά να εργαστεί στο πόστο της και να γυρίσει κουρασμένη στο σπίτι της και να συνεχίσει εκεί στο άλλο πόστο του σπιτιού που την θέλει ξεκούραστη κι έτοιμη για όλα.
Κανένα πρόγραμμα καμίας κυβέρνησης δεν ασχολήθηκε με την μάνα που η κρίση την εξαθλίωσε που την ειδοποιούν από το σχολείο ότι το παιδί της λιποθύμησε από την πείνα, που στέκεται στις ουρές των συσσιτίων για να πάρει λίγο φαγητό και εκλιπαρεί για μερικές  παραπάνω μερίδες ώστε  να τρέξει στο σπίτι και να το βάλει στην κατσαρόλα ότι δήθεν μαγείρεψε για να  μην καταλάβουν τα παιδιά της, την πραγματικότητα και γεμίσουν ανασφάλειες.
Δεν ασχολήθηκε κανείς με την ελληνίδα μάνα που πολλές φορές πια αναγκάζεται να δίνει κουράγιο στον άνεργο σύζυγό της και να τον εμψυχώνει ώστε να μην νιώθει άχρηστος στην οικογένεια και την κοινωνία. Δεν ασχολήθηκε κανείς με την ελληνίδα μάνα που αφήνει τον εαυτό της στην τύχη του προκειμένου να κάνει το χρέος της απέναντι στην οικογένειά της και την κοινωνία για να είναι πάντα εκεί όταν την χρειάζονται τα παιδιά ο σύζυγος η δουλειά .
Δεν ασχολήθηκε κανείς με την ελληνίδα μάνα που μεγαλώνει τους αυριανούς πολίτες αυτής της κοινωνίας.
Και αν αυτή η μάνα αποδυναμωθεί εκμηδενιστεί εξαθλιωθεί τότε πως αλήθεια θα μεγαλώσουν οι αυριανοί υγιείς πολίτες αυτής της χώρας ;
Πως θα έχουν τα πρότυπα μιας καθαρής βιολογικής και πνευματικής ανάπτυξης που θα πρέπει να πάρουν από την μάνα που τους έφερε στον κόσμο αν αυτή έχει πυροβοληθεί στο ένα μέτρο από την κάθε κυβέρνηση που όχι μόνο την  ξεχνά αλλά την ποδοπατά.