Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Τί θα Συζητήσουν στην Μόσχα Β.Πούτιν και Ρ.Τ.Ερντογάν στις 10 Μαρτίου


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην συνάντηση που θα έχουν στις 10 Μαρτίου στην Μόσχα, θα συζητήσουν την κρίση στη Συρία.
 
Επιπλέον την συνεργασία Ρωσίας και Τουρκίας, σε διάφορους τομείς,όπως το εμπόριο, η οικονομία, οι επενδύσεις και τα κοινά έργα υποδομών!
 
Ο Ρώσος υπουργός εξέφρασε την ετοιμότητά τους για την ανάπτυξη της συνεργασίας στη Συρία μέσω διμερών και πολύπλευρων διαύλων, τονίζοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι να ληφθούν υπόψη οι πραγματικότητες στην περιοχή.
 
 Σε δηλώσεις του έπειτα από την συνάντηση που είχε στην Μόσχα με τον ομόλογό του του Αζερμπαϊτζάν Ελμάρ Μεμεντιάροφ, ο Λαβρόφ είπε τα παρακάτω:
 
 «Η Τουρκία είναι στενός εταίρος και του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση σε επίπεδο ηγετών μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Θα εξετάσουμε τους διάφορους τομείς στους οποίους έχουμε αμοιβαία αλληλεπίδραση. Σε αυτούς περιλαμβάνονται το εμπόριο, η οικονομία, οι επενδύσεις και τα κοινά έργα υποδομών».
 
 Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σημείωσε εξάλλου ότι την συνάντηση θα απασχολήσει επίσης η συνεργασία Τουρκίας-Ρωσίας στην εξωτερική πολιτική, υπογραμμίζοντας πως θα δοθεί προτεραιότητα στην επίλυση της συριακής κρίσης μέσω της πρωτοβουλίας στην οποία συμμετέχει και το Ιράν, στην εκεχειρία και στον πολιτικό διάλογο που έχει αναπτυχθεί στην Αστάνα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.